Rychlá večeře do pár minut, po které se budete olizovat až za ušima. To jsou tyto zapečené fazolové lusky. Nejlepší na tom je, že nezašpiníte moc nádobí – jen misku, hrnec a struhadlo. Tak šup do kuchyně! Myslím, že budete nadšení stejně jako já.
200 gramů kvalitní slaniny
350 gramů fazolových lusků (mražených či čerstvých)
100 gramů 45% eidamu nebo goudy
1 vajíčko od šťastné slepičky
180 gramů zakysané smetany
sůl, pepř
Zapneme si troubu na 180 stupňů. Zapékací misku vyložíme slaninou, zbytek nakrájíme na kostičky. Fazolové lusky vložíme do osolené vroucí vody a necháme projít varem. Poté slijeme, necháme chvíli okapat a rozložíme do zapékací misky na slaninu a přidáme zbytek slaniny nakrájené na kostičky.
Do misky dáme zakysanou smetanu, rozšleháme v ní vajíčko a přidáme 100 gramů nahrubo nastrouhaného eidamu. Osolíme, opepříme a pořádně promícháme.
Tuto směs nalijeme na fazolky a dáme zapéct do trouby vyhřáté na 180 stupňů na cca 30 – 35 minut (do zezlátnutí).
Ať chutná! A pokud budete zapečené fazolky zkoušet, nezapomeňte mě označit – na Instagramu i Facebooku mě najdete jako @jsemlowcarb!
KOMPLEXNÍ PROGRAMY SPUŠTĚNY ✨
Uzdravte své tělo a mysl. Teď a tady. Jednou provždy.