🙀 KUCHAŘKA JAKO DÁREK při nákupu nad 1 000 Kč. NAKUPOVAT 🤍

Zapečené fazolové lusky se slaninou a sýrem

Rychlá večeře do pár minut, po které se budete olizovat až za ušima. To jsou tyto zapečené fazolové lusky. Nejlepší na tom je, že nezašpiníte moc nádobí – jen misku, hrnec a struhadlo. Tak šup do kuchyně! Myslím, že budete nadšení stejně jako já.

Zapečené fazolové lusky se slaninou a sýrem

Ingredience na zapékací misku velikosti cca 25 x 16 cm:

200 gramů kvalitní slaniny

350 gramů fazolových lusků (mražených či čerstvých)

100 gramů 45% eidamu nebo goudy

1 vajíčko od šťastné slepičky

180 gramů zakysané smetany

sůl, pepř

Postup:

Zapneme si troubu na 180 stupňů. Zapékací misku vyložíme slaninou, zbytek nakrájíme na kostičky. Fazolové lusky vložíme do osolené vroucí vody a necháme projít varem. Poté slijeme, necháme chvíli okapat a rozložíme do zapékací misky na slaninu a přidáme zbytek slaniny nakrájené na kostičky.

Do misky dáme zakysanou smetanu, rozšleháme v ní vajíčko a přidáme 100 gramů nahrubo nastrouhaného eidamu. Osolíme, opepříme a pořádně promícháme.

Tuto směs nalijeme na fazolky a dáme zapéct do trouby vyhřáté na 180 stupňů na cca 30 – 35 minut (do zezlátnutí).

Ať chutná! A pokud budete zapečené fazolky zkoušet, nezapomeňte mě označit – na Instagramu i Facebooku mě najdete jako @jsemlowcarb!

KOMPLEXNÍ PROGRAMY SPUŠTĚNY ✨

Uzdravte své tělo a mysl. Teď a tady. Jednou provždy.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Ochrana soukromí