Vážení návštěvníci, registraci do nových programů spustím během listopadu 2021.

Vanilkové rohlíčky

Další (ne)cukroví, které nesmí chybět na vánočním stole, jsou vanilkové rohlíčky. Tyhle jsou v low carb variantě, ale zaručuji vám, že ani cukrmilující návštěva nepozná rozdíl od klasických. S těstem se dobře pracuje a rohlíčky jsou měkké a vláčné.

Vanilkové rohlíčky

Označené suroviny kupuji na www.brainmarket.cz a s kódem jsemlowcarb8 dostanete 8% slevu na celý nákup při zadání v nákupním košíku.

Ingredience:

200 gramů jemně mletých mandlí či mandlové mouky

40 gramů kokosové mouky

100 gramů změklého másla

2 šťastná vajíčka velikosti M

1/2 lžičky kypřícího prášku bez fosfátů

30 gramů (moučkového) erythritolu

špetka soli

1/4 lžičky pravé vanilky nebo vanilkového extraktu

bio citronová čerstvě nastrouhaná kůra

+ moučkový erythritol na obalování

Postup:

Nejdříve smícháme suché suroviny, a poté přidáme vejce. Vařečkou promícháme, následně přidáme změklé máslo nakrájené na menší kousky. Rukama či ručním mixérem vytvoříme kompaktní těsto. Měla by vám jít udělat jednoduše koule, která maličko lepí. Těsto dáme do lednice na minimálně 2-3 hodiny, aby pořádně ztuhlo. Poté ho vyndáme z lednice a rozdělíme na 4 díly. Z jednoho dílu tvoříme rohlíčky a to tak, že vytvoříme v dlani malou kuličku, tu rozválíme na váleček a na plechu ho zahneme do tvaru rohlíčku. Ostatní díly vrátíme do lednice, aby nám těsto nezteplalo. Pokud je těsto příliš suché, přidejte žloutek. Naopak, pokud je příliš mokré, přisypejte ještě trochu kokosové mouky.

Pečeme na 160 stupňů cca 12 minut. Rohlíčky hlídejte, záleží na jejich velikosti – podle toho přizpůsobte délku pečení.

Určitě použijte pravou vanilku z lusku či extrakt a bio citronovou kůru. Rohlíčky budou krásně voňavé. Náhražky jako je sušená citronová kůra či vanilkové aroma nepoužívejte.

TIP: Moučkový erythritol lze snadno udělat doma – stačí rozmixovat ten krystalový v mlýnku na kafe. Já používám tento značky BOSCH.

Ať chutná! Pokud budete rohlíčky zkoušet, nezapomeňte mě označit – na Instagramu i Facebooku mě najdete jako @jsemlowcarb!

UZDRAVTE SVÉ TĚLO A MYSL

TEĎ A TADY. JEDNOU PROVŽDY.

Stravování. Mysl. Biohacking. Domácnost.

Přidejte se do nového programu a začněte hned teď pracovat na uzdravení vašeho těla i mysli. Vše důležité na jednom místě. Bez zbytečné omáčky. Se mnou a se stejně naladěnými lidmi.

Komentáře
  1. Jak dlouho vydrží? napsal:

    Dobrý den, plánuji letos vyzkoušet, ale zajímalo by mě – na kolik cca ks je recept a jak dlouho pak rohlíčky vydrží (tj. jak dlouho před Vánocemi se dají péct)? Děkuji

    • Michal Král napsal:

      Hezký den, kolik je z dávky kusů si bohužel nepamatuji. Pekl jsem je naposeldy před rokem 😀 A vydží určitě cca 2 týdny v lednici nebo v chladu na balkoně.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Ochrana soukromí