Co si připravit na snídani, abyste to ráno jen mohli vyndat z lednice, obložit zeleninou a jíst? Rozhodně tyto low carb snídaňové muffiny. Jsou skvělé i na cesty, stačí si je dát do uzavíratelné krabičky a strčit do batohu. Slané muffiny jsou hodně variabilní, tak se nebojte experimentovat. Já dávám recept na ty, které mi chutnají nejvíce.
6 šťastných vajíček
90 gramů žampionů
půl větší cibule
90 gramů kvalitní slaniny bez cukru
110 gramů cukety
80 gramů cherry rajčat
půl lžičky sušené bazalky
sůl, pepř
ghí
Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony na menší plátky a slaninu na kostičky. Na ghí necháme zpěnit cibuli, přidáme slaninu a chvíli opekáme. Nakonec přidáme nakrájené žampiony a restujeme, dokud nejsou tmavě šedé – to znamená, že jsou hotové. Mezitím si do mísy nastrouháme cuketu a nakrájíme cherry rajčata. Přidáme směs z pánve, zamícháme a necháme chvíli vychladnout. Do hrnku rozklepneme vejce, rozšleháme a přidáme sůl, pepř a bazalku. Vaječnou směs přidáme do mísy k cuketě, rajčatům a směsi z pánve a pořádně promícháme. Touto směsí plníme silikonové košíčky na muffiny (pokud nemáme, vymažeme formu na muffiny olivovým olejem). Pečeme na 200 stupňů 18 – 20 minut do zezlátnutí.
TIP: Muffiny můžete před pečením posypat tučným sýrem, například parmezánem.
Ať chutná! A pokud budete muffiny zkoušet, nezapomeňte mě označit – na Instagramu i Facebooku mě najdete jako @jsemlowcarb.
KOMPLEXNÍ PROGRAMY SPUŠTĚNY ✨
Uzdravte své tělo a mysl. Teď a tady. Jednou provždy.