Kdo mě zná a sleduje delší dobu, tak ví, že nejsem zastáncem „sladkých“ low carb snídaní. Má to několik racionálních vysvětlení, ale těmi se tady nechci zabývat. Nejčastěji snídám vajíčka na desítky způsobů a tento je momentálně můj nejoblíbenější.
6 šťastných vajíček
3 plátky prosciutta (pečlivě čtěte složení)
50 g strouhaného parmezánu
4 střední žampiony
grilovací koření (opět pozor na složení)
himalájská sůl
1 – 2 lžíce kvalitního vepřového sádla nebo ghí
Na pánvi si rozehřejeme sádlo nebo ghí a následně ztlumíme na minimum (na elektrickém sporáku z 9 na 2). Do misky si vyklepneme 6 vajíček, prosciutto si nakrájíme na menší kousky a žampiony na plátky. Vajíčka vylejeme na rozpálenou pánev, osolíme a posypeme grilovacím kořením. Nahoru klademe žampiony, prosciutto a na závěr to celé zasypeme parmezánem. Za 8 minut máme hotovo. Pokud nemáte rádi tekutý žloutek, dejte tomu více času.
K tomu jsem si už jenom nakrájel zeleninu a snídaně je hotová.
Tak dobrou chuť! ? A pokud budete zkoušet, nezapomeňte mě označit – na Instagramu i Facebooku mě najdete jako @jsemlowcarb.
KOMPLEXNÍ PROGRAMY SPUŠTĚNY ✨
Uzdravte své tělo a mysl. Teď a tady. Jednou provždy.