⚡️ TERMÍNY KURZŮ JSME NUCENI PROZATÍM ODLOŽIT:  Náhradní termíny vypíšeme brzy - více o kurzech

Tři druhy pomazánek se semínkovými krekry

Jednoduché a rychlé silvestrovské občerstvení vytvoříte z pár ingrediencí. Já jsem mimo jiné připravil 3 druhy pomazánek: česnekovou, vajíčkovou a tuňákovou a k tomu semínkové krekry. Ty mají časově delší přípravu, ale můžete jich připravit více a pak uložit v krabičce na suché místo a mít je kdykoliv k dispozici.

Tři druhy pomazánek se semínkovými krekry

Ingredience na semínkové krekry – 1 plech:

100 gramů hnědých lněných semínek

50 gramů konopných semínek

2 lžíce slunečnicových semínek

200 mililitrů studené vody

půl lžičky soli

špetka mletého kmínu

oblíbené koření – já použil toto

Postup na semínkové krekry:

Lněná semínka dáme do misky a zalijeme vodou. Přidáme sůl a koření a promícháme. Necháme cca 2 hodiny nabobtnat. Poté do směsi přimícháme konopná a slunečnicová semínka. Tuto směs rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem na tenkou placku a pečeme na 160 stupňů cca 40 – 45 minut dokřupava. Poté necháme vychladnout, pečící papír sloupneme a upečený plát nalámeme na krekry.

Ingredience na vajíčkovou pomazánku:

2 šťastná vajíčka uvařená natvrdo

120 gramů Lučiny či jiného krémového sýra

2 lžíce domácí majonézy

1 lžička hořčice bez cukru (např. značka Alnatura)

sůl, pepř

Postup:

Vejce uvaříme natvrdo (od bodu varu cca 10 minut). Následně je prudce ochladíme, aby se lépe loupala. Vejce oloupeme a nakrájíme či nastrouháme najemno. Přidáme Lučinu, 2 lžíce domácí majonézy, lžičku hořčice a promícháme. Dochutíme solí, pepřem a popřípadě ještě hořčicí či majonézou.

Ingredience na tuňákovou pomazánku:

1 plechovka (80 gramů) tuňáka ve vlastní šťávě

120 gramů Lučiny či jiného krémového sýra

1 šťastné vajíčko

čtvrt menší cibule

sůl, čerstvě mletý pepř

1 lžíce domácí majonézy

1 lžička hořčice bez cukru (např. značka Alnatura)

jarní cibulka na ozdobení

Postup:

Z tuňáka slijeme tekutinu a dáme ho do misky, rozmačkáme vidličkou. Přidáme najemno nasekanou cibuli, Lučinu a majonézu, sůl, pepř a trochu hořčice. Vše společně promícháme. Vejce si uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme či nastrouháme najemno. Přidáme ho do vzniklé směsi a opět promícháme. Ochutnáme, popřípadě dochutíme a ozdobíme jarní cibulkou.

Ingredience na česnekovou pomazánku:

120 gramů Lučiny či jiného krémového sýra

3 – 5 lžic smetany či tučného mléka

60 gramů 45% eidamu

2 stroužky českého česneku

Postup:

Do misky si dáme Lučinu a přidáme 3 lžíce smetany (já dal 12%). Vidličkou ušleháme do kompaktní hmoty. Eidam si nastrouháme na jemném struhadle na nudličky. Přidáme do misky a vidličkou spojíme. Do této směsi prolisujeme 2 stroužky česneku (nebo víc, kdo má rád). Pořádně promícháme a pokud se nám pomazánka zdá tužší, přidáme ještě 2 lžíce smetany.

Ať chutná! A pokud budete zkoušet, nezapomeňte mě označit – na Instagramu i Facebooku mě najdete jako @jsemlowcarb.cz.

LOW CARB KURZY PO CELÉ ČR!

Přijďte na jeden z našich kurzů, kde vás naučíme, jak správně jíst low carb, ale podíváme se i na témata jako je pohyb, stres, spánek, otužování a další, která ke zdravému životnímu stylu patří. Kurzy jsou vhodné jak pro naprosté začátečníky, tak i pro pokročilé.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Ochrana soukromí