Čas od času peču low carb pečivo. Je fajn si na něco namazat pomazánku či paštiku nebo si udělat svačinu s sebou na cesty. Nejčastěji ho ale připravuji pro návštěvy, abych jim ukázal, že pečivo nemusí být plné lepku, cukru a dalších aditiv. Low carb pečivo zařazuji opravdu výjimečně a vždy plátek takového chleba doplním bílkovinami, tuky a zeleninou. Low carb chléb s máslem a se šunkou není plnohodnotné jídlo, na to nezapomínejte. Pokud s low carb začínáte, doporučuji low carb pečivo nezařazovat, protože vím, že většina mých klientů je na něm doslova závislá a jak už jsem několikrát psal, low carb není o nahrazování! Berte to jako výzvu a zbavte se své závisloti. A teď už pojďme na recept.
Označené suroviny kupuji na www.brainmarket.cz a s kódem jsemlowcarb8 dostanete 8% slevu na celý nákup při zadání v nákupním košíku.
200 gramů strouhaného sýru Gouda
4 šťastná vajíčka
1 zarovnaná lžička mletého kmínu
4 zarovnané lžíce psyllia
špetka himalájské soli
1 zarovnaná lžíce lněných semínek
1 zarovnaná lžíce slunečnicových semínek
1 zarovnaná lžíce konopných semínek
50 gramů černých oliv
Goudu nastrouháme na struhadle. Přidáme 4 vejce, psyllium, kmín, špetku soli a semínka. Promícháme a necháme 10 minut odpočinout. Poté přidáme nakrájené olivy a opět promícháme. Vytvoříme rukama bochánek a pečeme na 200 stupňů 15 minut na pekáči vyloženém pečícím papírem. Poté teplotu snížíme na 150 stupňů a chleba dopečeme cca 30 minut do zezlátnutí. Před krájením necháme chleba vychladnout. Skladujeme v lednici či můžeme zamrazit. Nejlepší je, když chleba zamrazíte nakrájený na plátky. Vždy, když budete plátek potřebovat, stačí vyndat z mrazáku a do 10 minut je rozmražený.
TIP: Jestliže nemáte rádi olivy, nahraďte je například sušenými rajčaty.
Ať chutná! A pokud budete chléb péct, nezapomeňte mě označit – na Instagramu i Facebooku mě najdete jako @jsemlowcarb.
KOMPLEXNÍ PROGRAMY SPUŠTĚNY ✨
Uzdravte své tělo a mysl. Teď a tady. Jednou provždy.