⚡️DO VÁNOC 🎄 STÍHÁŠ OTOČIT SVŮJ ŽIVOT O 180 STUPŇŮ:  Vstup do unikátního online low carb programu - více o programu

Svěží narozeninový dort

Včera jsem oslavil 22. Regulérně mně z toho ztuhl úsměv a zpotilo se mi čelo. Každopádně jsem si vymyslel low carb narozeninový dort, který jsem následně upekl. Chutnal úplně všem, tak tady je recept.

Svěží narozeninový dort

Označené suroviny kupuji na www.brainmarket.cz a s kódem jsemlowcarb8 dostanete 8% slevu na celý nákup při zadání v nákupním košíku.

Použil jsem dortovou formu o průměru 22 cm.

Korpus č. 1:

300 g mandlí rozmixovaných najemno

100 g kokosové mouky

10 šťastných vajec + 5 bílků

250 g bílého jogurtu (Hollandia)

1 ks kypřícího prášku bez lepku a fosfátů

80 g rozehřátého másla

sladidlo dle chuti (já použil trochu xylitolu)

šťáva z 1/2 citronu + kůra z celého BIO citronu

Z bílků si vyšleháme tuhý sníh, který opatrně zamícháme do těsta ze zbylých ingrediencí. Vylejeme do dortové formy o průměru 22 cm. Dno jsem vyložil pečícím papírem a okraje vymazal kokosovým olejem. Pekl jsem na 180 stupňů 60 minut. Kontrolujte špejlí, každá trouba peče jinak. Zchladlý korpus rozřízneme na tři díly.

Korpus č. 2:

600 g mrkve

4 šťastná vajíčka

170 g mandlí

120 g kokosové mouky

1 lžíce bílého jogurtu (Hollandia)

5 vrchovatých lžic kokosového oleje

1 lžíce kakaa

1 lžička kypřícího prášku bez lepku a fosfátů

3 lžíce ceylonské skořice

Syrovou mrkev nastrouháme na struhadle najemno. Kokosový olej si rozehřejeme a přidáme ho do mísy. Mandle si v mixéru rozmixujeme na mandlovou mouku a přidáme do mísy společně se všemi ostatními ingrediencemi. Těsto pořádně promícháme. Mělo by mít řidší konzistenci. Kdyby nemělo, přidáme ještě lžíci rozpuštěného kokosového oleje nebo másla. Následně dáme do dortové formy o průměru 22 cm vyložené pečícím papírem (stěny jsem opět vymazal kokosovým olejem). Pečeme na 180 stupňů okolo 60 minut. Kontrolujeme špejlí, korpus nesmí lepit. Zchladlý korpus rozřízneme na dva díly.

Krémy:

2 mascarpone (z Lidlu)

3 vysokoprocentní smetany ke šlehání

1,5 kg tvarohu (já použil v kyblíčku z Lidlu; 0,5 kg stojí okolo 35 Kč)

3 velké hrsti malin

3 velké hrsti namíchaných ostružin a černého rybízu

Smetany vyšleháme dotuha. Následně přidáme tvaroh a mascarpone. Promixujeme. Poté si krém rozdělíme na tři části. První část necháme, do druhé přidáme maliny, do třetí ostružiny a černý rybíz. Jupí, máme tři krémy.

Vrstvení:

A teď už to jen celé poskládat. Já jsem dort poskládal následovně (viz. úvodní fotka):

  • korpus č. 1
  • krém s ostružinami a černým rybízem
  • korpus č. 2
  • krém s malinami
  • korpus č. 1
  • bílý krém bez ovoce
  • korpus č. 2
  • krém s ostružinami a černým rybízem
  • korpus č. 1

Zbytek krémů jsem smíchal a potřel jimi dort nahoře i dokola. Krémem opravdu nešetřete. Mně trochu krému zbylo, tak jsem ho potom snědl jen tak 😀

Vršek jsem posypal 100% kakaem a rozdrcenými lyofilizovanými malinami.

Dort dejte ztuhnout do lednice přes noc.

Dejte mi vědět, jak vám chutnal. Nám moc! 🙂

ON-LINE LOW CARB PROGRAM

Přidej se k nám a získej přístup k 31 dnům plných informací, videím, jídelníčkům, nákupním seznamům a dalším PDF materiálům. Navíc se nás můžeš na cokoliv zeptat a získáš naši online podporu!

Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Ochrana soukromí