🙀 KUCHAŘKA JAKO DÁREK při nákupu nad 1 000 Kč. NAKUPOVAT 🤍

Slaný štrůdl se špenátem a žampiony

Slaný štrůdl je klasika, která nesmí na silvestrovském stole chybět. Já ho udělal se špenátem a žampiony, ale fantazii se meze nekladou, takže lze udělat jen se šunkou a sýrem nebo použít jinou zeleninu. Ale tenhle špenátový je o stupínek lepší než jen klasika.

Slaný štrůdl se špenátem a žampiony

Ingredience na „plát“:

125 gramů mozzarelly

5 šťastných vajíček

2 lžíce mandlové mouky

půl lžičky soli

Ingredience na náplň:

100 gramů eidamu 45 % tuku

100 gramů žampionů

250 gramů baby špenátu

100 gramů šunky – např. od značky Pikok PURE

3 lžíce rajčatového pyré nebo protlaku

půl menší cibule

Postup:

Nejdříve si připravíme plát – do mixéru natrháme mozzarellu, přidáme 5 vajec, sůl a promixujeme dohladka. Následně přidáme 2 lžíce mandlové mouky a 2 – 3 pulsy opět promixujeme. Tuto směs vylijeme na pekáč vyložený pečícím papírem a dáme péct do vyhřáté trouby na 170 stupňů cca 8 minut.

Mezitím si nakrájíme žampiony na slabé plátky a na ghí na pánvi je orestujeme do změknutí. Cibuli nakrájíme na drobno, na ghí necháme zesklovatět a podusíme na ní špenát. Eidam nastrouháme na struhadle na větší nudličky.

Po upečení plát i s papírem přendáme na velké prkénko, já použil vál na těsto. Z plátu opatrně sundáme pečící papír a necháme chvilku vychladnout. Plát potřeme rajčatovým pyré, na to používám silikonovou mašlovačku. Poklademe kvalitní šunkou, následně rozprostřeme špenát, žampiony a posypeme sýrem.

Opatrně zabalíme do štrůdlu a snažíme se, aby spoj byl dole, díky tomu se nám štrůdl v troubě nerozevře.

Vrátíme do trouby a pečeme opět cca 8 minut na 170 stupňů.

Nejlepší je ještě teplý, ale i studený je skvělý!

Ať chutná! A pokud budete slaný štrůdl zkoušet, nezapomeňte mě označit – na Instagramu i Facebooku mě najdete jako @jsemlowcarb.

KOMPLEXNÍ PROGRAMY SPUŠTĚNY ✨

Uzdravte své tělo a mysl. Teď a tady. Jednou provždy.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Ochrana soukromí