Když je vedro, tak polévkám moc nedám. Jediný co, tak si dám sem tam hrnek vlažného vývaru. Ale jakmile se venku ochladí, můžu existovat jen na polévkách! ?
2 velké žluté cibule
1 velká červená cibule
2 klobásy nebo špekáčky s vhodným složením
0,5 – 0,7 kg kysaného zelí i s trochou nálevu
2 – 2,5 l vody nebo vývaru
2 lžíce Philadelphie nebo několik lžic smetany
silnější plátek másla
4 lžíce sladké červené papriky
3 – 4 stroužky česneku
sádlo nebo ghí
sůl, pepř, kmín
Na sádle nebo ghí orestujeme cibuli nakrájenou na půlměsíčky, hned přidáme i uzeninu nakrájenou na větší kostičky. Po zhruba 5 minutách přidáme zelí i s nálevem. Restujeme další 3 minuty. Zalejeme vodou nebo vývarem. Necháme 10 minut povařit. Na závěr osolíme, opepříme, přidáme kmín, červenou papriku, česnek a plátek másla. Povaříme ještě několik minut a podáváme.
Mám takovou úchylku – na každou polévku sypu parmezán, tak když tak potvrzuji, že je dobrá s i bez. ?
Ať chutná! A pokud budete zelňačku zkoušet, nezapomeňte mě označit – na Instagramu i Facebooku mě najdete jako @jsemlowcarb.
KOMPLEXNÍ PROGRAMY SPUŠTĚNY ✨
Uzdravte své tělo a mysl. Teď a tady. Jednou provždy.