fbpx

ON-LINE PROGRAMY: Personalizované jídelníčky, nákupní seznam, recepty, informace a komunita. Přidejte se!

Rychlá zelňačka

Když je vedro, tak polévkám moc nedám. Jediný co, tak si dám sem tam hrnek vlažného vývaru. Ale jakmile se venku ochladí, můžu existovat jen na polévkách! 😀

Ultra rychlá zelňačka

Ingredience na 6 porcí:

2 velké žluté cibule

1 velká červená cibule

2 klobásy nebo špekáčky s vhodným složením

0,5 – 0,7 kg kysaného zelí i s trochou nálevu

2 – 2,5 l vody nebo vývaru

2 lžíce Philadelphie nebo několik lžic smetany

silnější plátek másla

4 lžíce sladké červené papriky

3 – 4 stroužky česneku

sádlo nebo ghí

sůl, pepř, kmín

Postup:

Na sádle nebo ghí orestujeme cibuli nakrájenou na půlměsíčky, hned přidáme i uzeninu nakrájenou na větší kostičky. Po zhruba 5 minutách přidáme zelí i s nálevem. Restujeme další 3 minuty. Zalejeme vodou nebo vývarem. Necháme 10 minut povařit. Na závěr osolíme, opepříme, přidáme kmín, červenou papriku, česnek a plátek másla. Povaříme ještě několik minut a podáváme.

Mám takovou úchylku – na každou polévku sypu parmezán, tak když tak potvrzuji, že je dobrá s i bez. 😀

Ať chutná! A pokud budete zelňačku zkoušet, nezapomeňte mě označit – na Instagramu i Facebooku mě najdete jako @jsemlowcarb.

KOMPLEXNÍ PROGRAMY SPUŠTĚNY ✨

Uzdravte své tělo a mysl. Teď a tady. Jednou provždy.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Ochrana soukromí

  • Instagram