Rychlá zelňačka

Když je vedro, tak polévkám moc nedám. Jediný co, tak si dám sem tam hrnek vlažného vývaru. Ale jakmile se venku ochladí, můžu existovat jen na polévkách! 😀

Ultra rychlá zelňačka

Ingredience na 6 porcí:

2 velké žluté cibule

1 velká červená cibule

2 klobásy nebo špekáčky s vhodným složením

0,5 – 0,7 kg kysaného zelí i s trochou nálevu

2 – 2,5 l vody nebo vývaru

2 lžíce Philadelphie nebo několik lžic smetany

silnější plátek másla

4 lžíce sladké červené papriky

3 – 4 stroužky česneku

sádlo nebo ghí

sůl, pepř, kmín

Postup:

Na sádle nebo ghí orestujeme cibuli nakrájenou na půlměsíčky, hned přidáme i uzeninu nakrájenou na větší kostičky. Po zhruba 5 minutách přidáme zelí i s nálevem. Restujeme další 3 minuty. Zalejeme vodou nebo vývarem. Necháme 10 minut povařit. Na závěr osolíme, opepříme, přidáme kmín, červenou papriku, česnek a plátek másla. Povaříme ještě několik minut a podáváme.

Mám takovou úchylku – na každou polévku sypu parmezán, tak když tak potvrzuji, že je dobrá s i bez. 😀

Ať chutná! A pokud budete zelňačku zkoušet, nezapomeňte mě označit – na Instagramu i Facebooku mě najdete jako @jsemlowcarb.

SESTAVÍM PRO VÁS JÍDELNÍČEK NA MÍRU!

Sestavím pro vás low carb jídelníček na míru dle vašich potřeb. Navíc získáte obsáhlé povídání o low carb a dalších aspektech zdravého životního stylu. Součástí je také 30denní e-mailová podpora, díky které se mnou budete v kontaktu.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Ochrana soukromí

  • JÍDELNÍČEK NA MÍRU

    Sestavím pro vás low carb jídelníček na míru dle vašich potřeb. Navíc získáte obsáhlé povídání o low carb a dalších aspektech zdravého životního stylu.

    LOW CARB KURZY

    Přijďte na jeden z našich kurzů, kde vás naučíme, jak správně jíst low carb, ale podíváme se i na další témata.