Další předvánoční den a s ním přináším další recept na vánoční necukroví. Jako malý jsem vždycky miloval rumové kuličky, tak jsem se je rozhodl připravit v low carb verzi a vyšlo to. Mám rád, když v nich něco křupe, tak jsem si recept přizpůsobil mým chutím. Navíc je to rychlý, nic se nepeče a výsledek stojí za to.
Teď to vypadá, že nejím nic jiného, protože pořád samé sladkosti. ? Ale vůbec ne. Celý rok a vlastně i teď jsou u mě základem talíře zdravé tuky, maso, vejce, ryby a hromada zeleniny. Necukroví si schovávám na Štědrý den a svátky, kdy si pár kousků dopřeju.
Super na tom je to, že vám opravdu stačí pár kousků a máte dost. Za to právě může velké množství zdravých tuků, které na přípravu vánočního #jsemlowcarb necukroví používám.
40 g kokosových chipsů
70 g kokosové mouky
5 lžic kokosového oleje
1 lžíce xylitolu (volitelně)
1 lžíce kakaa
70 g másla
100 g mandlí
30 g slunečnicových semínek
2 – 3 lžíce rumu
2 hrsti strouhaného BIO kokosu
Do mísy dáme kokosové chipsy a rukou je rozdrobíme na menší kousky, přidáme kokosovou mouku, rozpuštěný kokosový olej a máslo, xylitol, slunečnicová semínka a rum. V mixéru si rozmixujeme mandle na větší kousky a přidáme je do mísy. Vše důkladně smícháme. Zapojte ruce, těsto se tak krásně spojí a bude držet. Kdyby se náhodou drolilo, přidáme ještě více másla nebo kokosového oleje.
Následně ihned tvarujeme větší kuličky, které obalujeme ve strouhaném BIO kokosu. Skladujeme v chladu.
Pokud budete recept zkoušet, dejte mi vědět do komentářů, jak vám chutnaly. Své fotky na sociálních sítích nezapomeňte tagovat hashtagem #jsemlowcarb a označit @jsemlowcarb, ať já i ostatní vidíme, jakou nádheru jste vykouzlili!
Tak dobrou chuť a krásné Vánoce! ?
KOMPLEXNÍ PROGRAMY SPUŠTĚNY ✨
Uzdravte své tělo a mysl. Teď a tady. Jednou provždy.