fbpx

ON-LINE PROGRAMY: Personalizované jídelníčky, nákupní seznam, recepty, informace a komunita. Přidejte se!

Podzimní skořicová granola

Podzim je tu a s ním i období zlatavého listí, dlabání dýní, vůně skořice a zachumlání se do deky. Já většinou snídám slané snídaně, ale jednou za čas dostanu chuť i na něco „sladkého“. Granolu servíruji s jogurtem či kefírem jako tečku za slanou snídaní.

Podzimní skořicová granola

Ingredience na sklenici o objemu cca 750 ml:
  • 120 gramů kokosových plátků
  • 130 gramů směsi ořechů – já použil kešu, mandle, lískové a pekany
  • 60 gramů semínek – já dal dýňová, slunečnicová a lněná
  • 1 lžíce skořice
  • 1 bílek
  • 2 – 3 lžíce kokosového oleje
  • 1 lžička vanilkového extraktu
Postup:
  1. Začněte tím, že si rozpustíte kokosový olej, aby vychladl. Pak zapněte troubu na 160 stupňů, spodní i horní ohřev.
  2. Odvažte si všechny ingredience do misek. Ořechy nasekejte spíše nahrubo, minimálně je přepulte. V míse smíchejte kokosové plátky, nasekané ořechy a semínka.
  3. V menší misce vidličkou rozšlehejte bílek se skořicí a vanilkovým extraktem. Nyní přilijte vychladlý kokosový olej a pořádně promíchejte metličkou. Tuto směs vylijte do velké mísy ke směsi kokosu, ořechů a semínek a pořádně promíchejte, nejlépe to jde rukou.
  4. Plech si vyložte pečícím papírem a granolu na něj rovnoměrně rozložte.
  5. Pečte na 160 stupňů cca 25 minut, každých 5 minut granolu zkontrolujte a promíchejte.
  6. Že je hotová poznáte tak, že začne krásně vonět a šustit.
  7. Vychladlou granolu přesypte do uzavíratelné sklenice a skladujte na suchém a temném místě.

Ať chutná! A pokud budete granolu zkoušet, nezapomeňte mě označit – na Instagramu i Facebooku mě najdete jako @jsemlowcarb.

KOMPLEXNÍ PROGRAMY SPUŠTĚNY ✨

Uzdravte své tělo a mysl. Teď a tady. Jednou provždy.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Ochrana soukromí

  • Instagram