Zkoušel jsem udělat více verzí, ale s žádnou jsem nebyl spokojený. Nakonec u mě zvítězila tato varianta, která je ze všech nejzdlouhavější, ale za tu chuť to stojí. Celkem jsem udělal tři barevné varianty kuliček Raffaello v low carb verzi – první jsou obalené v nasekaných pistáciích, druhé v nastrouhaném BIO kokosu a poslední v malinovém prášku z lyofilizovaných malin.
400 ml plechovka kokosového mléka
250 g másla
200 g BIO strouhaného kokosu
80 g kokosové mouky
2 lžíce xylitolu
1 lžíce zakysané smetany
pistácie
BIO strouhaný kokos
prášek z lyofilizovaných malin
najemno nasekané pistácie
Do vyšší pánve nalejeme plechovku kokosového mléka, přidáme xylitol, pořádně promícháme a za občasného míchání přivedeme k varu a vaříme na středním plameni cca 40 minut. Kokosové mléko se zredukuje na polovinu a trochu zhoustne. V tu chvíli odstavíme pánev a přidáme máslo, které necháme rozpustit a zamícháme. Následně už jen přisypeme kokosovou mouku, BIO strouhaný kokos a přidáme zakysanou smetanu. Hmotu promícháme, aby nám vzniklo těsto.
Proč BIO strouhaný kokos? Od toho klasického ze supermarketu se liší ve své struktuře a není to taková sypká drť. Není ani o tolik dražší a o chuti nemluvě. Určitě doporučuji vyzkoušet. 🙂 Já s ním pracuji ve všech mých receptech.
Těsto je poněkud drolivé a kuličky z něj dělat nejdou. Ale nelekejte se. Hmotu přendejte do kovové misky a rukama ji tam „uplácejte“. Těsto dáme do lednice přes noc.
Další den hned ráno misku vytáhneme z lednice a necháme na lince. V odpoledních hodinách už nám půjdou dělat krásné kuličky, do kterých vtlačíme pistácii a obalíme je. Já je obaloval ve strouhaném BIO kokosu, najemno nasekaných pistáciích a v prachu z lyofilizovaných malin. Mně osobně nejvíce chutnají ty malinové. ❤️
Jasně, mohl jsem udělat těsto, s kterým půjde pracovat hned, ale s výsledkem jsem prostě nebyl spokojený. Navíc ta chuť svařeného kokosového mléka je fakt boží!
Pokud budete recept zkoušet, dejte mi vědět do komentářů, jak vám chutnaly. Své fotky na sociálních sítích nezapomeňte tagovat hashtagem #jsemlowcarb a označit @jsemlowcarb, ať já i ostatní vidíme, jakou nádheru jste vykouzlili!
Tak dobrou chuť a krásné Vánoce ?
KOMPLEXNÍ PROGRAMY SPUŠTĚNY ✨
Uzdravte své tělo a mysl. Teď a tady. Jednou provždy.
Zdravím! Zaujaly mě pistáciové a kokosové kuličky. Ráda bych je letos zkusila, jen bych potřebovala vědět, jak dlouho předem je dobré je dělat? Můžou to být i 2 týdny dopředu? A je pak nutné je skladovat v lednici? Děkuji 🙂
Hezký večer, Petro, já je doporučuji spíše dělat týden předem, aby vydržely až do konce roku. Určitě je uchovávejte v lednici, prodloužíte tím jejich „životnost“. Hezké Vánoce a ať chutnají! 🙂