🙀 KUCHAŘKA JAKO DÁREK při nákupu nad 1 000 Kč. NAKUPOVAT 🤍

Perník s čokoládou a kokosem

Kdo by neměl rád perník?! Pěkně vláčný a s hrnkem domácího kefíru… Tenhle je hodně variabilní: můžete ho posypat kokosem nebo jemně mletými vlašskými ořechy. Nahrubo nasekané ořechy se dají přidat i do těsta. Nebo low carb perník po vychladnutí rozřízněte a potřete marmeládou bez cukru. Recept je na malý pekáček, ale klidně si ingredience zdvojnásobte, protože je opravdu vynikající, tak aby ho nebyl nedostatek!

Perník s čokoládou a kokosem

Ingredience na pekáček o rozměrech cca 16 x 25 cm:

180 gramů mandlové mouky

2 lžíce rozpuštěného másla

4 vajíčka od šťastných slepiček

60 ml bio tučného mléka (lze použít i rostlinné)

1 – 2 lžíce erythritolu nebo jiného vhodného sladidla (množství si přizpůsobte)

1 lžíce skořice

1 lžíce kvalitního holandského kakaa

špetka soli

1/2 lžičky sody na pečení

vysokoprocentní čokoláda (s minimálně 85 % kakaa)

kokos

Postup:

Pokud nemáte mandlovou mouku, stačí si najemno umlít oloupané mandle. V míse smíchejte vejce, mléko, máslo, sladidlo, skořici, kakao a špetku soli. Poté pomalu vmíchejte mandlovou mouku a sodu na pečení. Těsto vylejte do pekáčku vyloženého pečícím papírem a pečte v předehřáté troubě na 160 stupňů cca 20 minut.

Po upečení perník nechte chvíli vychladnout.

Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni, polijte perník a posypte kokosem.

Pokud kokos nemáte rádi, posypte nasekanými vlašskými ořechy nebo nedávejte nic a nechte jen čokoládu.

Ať chutná! A pokud budete perník zkoušet, nezapomeňte mě označit – na Instagramu i Facebooku mě najdete jako @jsemlowcarb.

KOMPLEXNÍ PROGRAMY SPUŠTĚNY ✨

Uzdravte své tělo a mysl. Teď a tady. Jednou provždy.

Komentáře
  1. Mirek napsal:

    Dobrý den,
    nějak postrádám perníkové koření, ale ok (prostě jsem ho nahradil za skořici). O lití na plech nebo roztírání nemůže být řeč (je to tuhá hmota), a výsledek taki nic moc. Drobivá celkem neuspokojivá hmota … aspoň s chutí připomínající perník díky koření :/
    Pokusím se najít kde byla chyba, ale pokud nic nevykoumám, tak neopakuji.
    Každopádně díky za snahu.

    • Mirek napsal:

      Edituji, a nekontroluji. Gramatické excesy ignorujte 😉

    • Hezký den, Mirku, mrzí mě, že se perník nepovedl. Dělám ho docela pravidelně a vždy se jedná o tekutější hmotu. Překontrolujte prosím poměry, jestli jste tam nedal něčeho méně nebo více. Koření lze použít dle chuti, to není problém. Snad bude druhý pokus úspěšnější 😊

  2. Kokosový cukr napsal:

    Výborné. Já jsem akorát místo obyč cukru přidávala kokosový cukr a je to úplně epesní. Děkuji a už vyhlížím další recepty. Lenka

    • Michal Král napsal:

      Jsem moc rád, že chutnal. Místo erythritolu lze použít jakékoliv jiné sladidlo, které vyhovuje vašemu stravování 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Ochrana soukromí