Kdo by neměl rád perník?! Pěkně vláčný a s hrnkem domácího kefíru… Tenhle je hodně variabilní: můžete ho posypat kokosem nebo jemně mletými vlašskými ořechy. Nahrubo nasekané ořechy se dají přidat i do těsta. Nebo low carb perník po vychladnutí rozřízněte a potřete marmeládou bez cukru. Recept je na malý pekáček, ale klidně si ingredience zdvojnásobte, protože je opravdu vynikající, tak aby ho nebyl nedostatek!
180 gramů mandlové mouky
2 lžíce rozpuštěného másla
4 vajíčka od šťastných slepiček
60 ml bio tučného mléka (lze použít i rostlinné)
1 – 2 lžíce erythritolu nebo jiného vhodného sladidla (množství si přizpůsobte)
1 lžíce skořice
1 lžíce kvalitního holandského kakaa
špetka soli
1/2 lžičky sody na pečení
vysokoprocentní čokoláda (s minimálně 85 % kakaa)
kokos
Pokud nemáte mandlovou mouku, stačí si najemno umlít oloupané mandle. V míse smíchejte vejce, mléko, máslo, sladidlo, skořici, kakao a špetku soli. Poté pomalu vmíchejte mandlovou mouku a sodu na pečení. Těsto vylejte do pekáčku vyloženého pečícím papírem a pečte v předehřáté troubě na 160 stupňů cca 20 minut.
Po upečení perník nechte chvíli vychladnout.
Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni, polijte perník a posypte kokosem.
Pokud kokos nemáte rádi, posypte nasekanými vlašskými ořechy nebo nedávejte nic a nechte jen čokoládu.
Ať chutná! A pokud budete perník zkoušet, nezapomeňte mě označit – na Instagramu i Facebooku mě najdete jako @jsemlowcarb.
KOMPLEXNÍ PROGRAMY SPUŠTĚNY ✨
Uzdravte své tělo a mysl. Teď a tady. Jednou provždy.
Dobrý den,
nějak postrádám perníkové koření, ale ok (prostě jsem ho nahradil za skořici). O lití na plech nebo roztírání nemůže být řeč (je to tuhá hmota), a výsledek taki nic moc. Drobivá celkem neuspokojivá hmota … aspoň s chutí připomínající perník díky koření :/
Pokusím se najít kde byla chyba, ale pokud nic nevykoumám, tak neopakuji.
Každopádně díky za snahu.
Edituji, a nekontroluji. Gramatické excesy ignorujte 😉
Hezký den, Mirku, mrzí mě, že se perník nepovedl. Dělám ho docela pravidelně a vždy se jedná o tekutější hmotu. Překontrolujte prosím poměry, jestli jste tam nedal něčeho méně nebo více. Koření lze použít dle chuti, to není problém. Snad bude druhý pokus úspěšnější 😊
Výborné. Já jsem akorát místo obyč cukru přidávala kokosový cukr a je to úplně epesní. Děkuji a už vyhlížím další recepty. Lenka
Jsem moc rád, že chutnal. Místo erythritolu lze použít jakékoliv jiné sladidlo, které vyhovuje vašemu stravování 🙂