🙀 KUCHAŘKA JAKO DÁREK při nákupu nad 1 000 Kč. NAKUPOVAT 🤍

Perníčky

Perníčky jsou snad nejtypičtějším vánočním cukrovím. U nás se vždy pekly jako první, aby stihly změknout. To byla jejich výhoda, protože díky tomu pak vydržely až do Štědrého dne. Tyhle low carb perníčky jsou sice trošku jiné, než klasické z mouky, ale jsou výborné, ovoněné skořicí a s jemnou chutí kakaa. Určitě je zkuste!

Perníčky

Označené suroviny kupuji na www.brainmarket.cz a s kódem jsemlowcarb8 dostanete 8% slevu na celý nákup při zadání v nákupním košíku.

Ingredience:

110 gramů mandlové mouky či jemně namletých mandlí bez slupky

1 šťastné vajíčko

1 lžíce raw kakaa

10 gramů (lžíce) kokosové mouky

špetka vanilky

půl lžičky perníkového koření

1 lžíce čekankového sirupu (či jiného sladidla dle vaší volby)

rozšlehané vajíčko na potření (nemusí být)

Na zdobení:

vysokoprocentní čokoláda s minimálně 85% kakaa

kokosové máslo

Postup:

Do mísy dáme suché ingredience a promícháme. Přidáme lžíci čekankového sirupu (pozor na složení, vybírejte čistý, bez karamelu a sukralózy), vejce a propracujeme v hladké těsto. Těsto by se mělo trochu lepit. Dáme ho na půl až hodinu odpočinout do lednice. Poté těsto rozválíme mezi dvěma pečícími papíry na placku tlustou cca 4-5 milimetrů, vykrajujeme oblíbené tvary a dáváme na plech vyložený pečícím papírem. Perníčky potřeme rozšlehaným vajíčkem – tento krok můžete vynechat, ale já mám radši, když se perníčky lesknou. Pečeme ve vyhřáté troubě na 150 stupňů maximálně 8 minut. Perníčky hlídejte, ať je nespálíte. Po vytažení z trouby je přendáme na prkýnko nebo talíř a necháme vychladnout. Zdobit je nemusíte. Pokud ale chcete, použijte rozpuštěnou vysokoprocentní čokoládu či kokosové máslo. Skladujeme v uzavíratelné krabičce v lednici.

TIP: Pokud je těsto suché a trhá se, přidejte ještě jeden bílek.

Ať chutná! Pokud budete perníčky zkoušet, nezapomeňte mě označit – na Instagramu i Facebooku mě najdete jako @jsemlowcarb!

KOMPLEXNÍ PROGRAMY SPUŠTĚNY ✨

Uzdravte své tělo a mysl. Teď a tady. Jednou provždy.

Komentáře
  1. mandlova mouka napsal:

    Mohu pouzit odtucnenou mandlovou mouku? Dekuji.

    • Michal Král napsal:

      Nedoporučuji pro tento recept, chová se jinak. Pokud nemáte klasickou, rozmixujte si mandle najemno a je to 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Ochrana soukromí