Bábovka je klasický recept, který babička vždycky dělala v neděli a provoněla jím celý dům. Zkusil jsem tedy mou nejoblíbenější – ořechovou v low carb variantě. A myslím, že se nemusím stydět a klidně můžu nabídnout i babičce!
125 gramů mletých vlašských ořechů
1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
40 gramů erythritolu
150 gramů (domácího) kefíru
4 vejce od šťastné slepice
2 lžíce kokosové mouky
50 gramů vysokoprocentní kvalitní čokolády
Oddělíme si žloutky od bílků a z bílků vyšleháme sníh. Do mísy, kam jsme dali žloutky, přidáme najemno mleté vlašské ořechy, prášek do pečiva, erythritol (dle vaší chuti, mně stačí málo, dal jsem 40 gramů), domácí kefír a 2 lžíce kokosové mouky. Vše společně promícháme a následně opatrně vmícháme sníh. Čokoládu nasekáme na malé kousky a přidáme do těsta. Formu na bábovku si vymažeme máslem a vysypeme buď kokosovou moukou nebo namletými vlašskými ořechy.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 150 stupňů cca 45 – 50 minut. Poté bábovku vyklopíme na talíř a necháme vychladnout. Já ji ještě „pocukroval“ moučkovým erythritolem. Servírovat můžete s čerstvě vyšlehanou šlehačkou.
Domácí kefír vyrábím z tučného bio mléka a tibetské kefírové houby, je proto hodně hustý. Pokud budete používat kupovaný, kupujte jen tučný v bio kvalitě a přidejte 1 – 2 lžíce kokosové mouky navíc.
Ať chutná! A pokud budete bábovku zkoušet, nezapomeňte mě označit, na Facebooku i Instagramu mě najdete jako @jsemlowcarb!
KOMPLEXNÍ PROGRAMY SPUŠTĚNY ✨
Uzdravte své tělo a mysl. Teď a tady. Jednou provždy.