🙀 KUCHAŘKA JAKO DÁREK při nákupu nad 1 000 Kč. NAKUPOVAT 🤍

Ořechová bábovka s čokoládou

Bábovka je klasický recept, který babička vždycky dělala v neděli a provoněla jím celý dům. Zkusil jsem tedy mou nejoblíbenější – ořechovou v low carb variantě. A myslím, že se nemusím stydět a klidně můžu nabídnout i babičce!

Ořechová bábovka s čokoládou

Ingredience na menší formu:

125 gramů mletých vlašských ořechů

1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů

40 gramů erythritolu

150 gramů (domácího) kefíru

4 vejce od šťastné slepice

2 lžíce kokosové mouky

50 gramů vysokoprocentní kvalitní čokolády

Postup:

Oddělíme si žloutky od bílků a z bílků vyšleháme sníh. Do mísy, kam jsme dali žloutky, přidáme najemno mleté vlašské ořechy, prášek do pečiva, erythritol (dle vaší chuti, mně stačí málo, dal jsem 40 gramů), domácí kefír a 2 lžíce kokosové mouky. Vše společně promícháme a následně opatrně vmícháme sníh. Čokoládu nasekáme na malé kousky a přidáme do těsta. Formu na bábovku si vymažeme máslem a vysypeme buď kokosovou moukou nebo namletými vlašskými ořechy.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 150 stupňů cca 45 – 50 minut. Poté bábovku vyklopíme na talíř a necháme vychladnout. Já ji ještě „pocukroval“ moučkovým erythritolem. Servírovat můžete s čerstvě vyšlehanou šlehačkou.

Domácí kefír vyrábím z tučného bio mléka a tibetské kefírové houby, je proto hodně hustý. Pokud budete používat kupovaný, kupujte jen tučný v bio kvalitě a přidejte 1 – 2 lžíce kokosové mouky navíc.

Ať chutná! A pokud budete bábovku zkoušet, nezapomeňte mě označit, na Facebooku i Instagramu mě najdete jako @jsemlowcarb!

KOMPLEXNÍ PROGRAMY SPUŠTĚNY ✨

Uzdravte své tělo a mysl. Teď a tady. Jednou provždy.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Ochrana soukromí