🙀 KUCHAŘKA JAKO DÁREK při nákupu nad 1 000 Kč. NAKUPOVAT 🤍

#2 TÝDEN

DEN 13

Inzulín & na čem smažit?
Leptin & kvalita vajíček
Glukagon & aktivované ořechy
Cholecystokinin & povolená sladidla
Ghrelin & low carb domácnost
Hormon stresu kortizol & jak jíst více tuků?
Růstový hormon & na co si dát pozor
Nakup si na třetí týden ostré fáze.
 
  1. ves_lipence@centrum.cz napsal:

    Díky za uváděné recepty u jídelníčků. Mám však problém s uváděným množstvím, pokud není uvedeno (množství dle souboru Sestavení jídelníčku). Můžete mi napsat, pro kolik lidí jsou předpisy s konkrétním množstvím zamýšleny? Např.: je uvedeno :1/2 hlávky, zelí+ 4 žampiony, +4 vejce+1-2 špekáčky+200 ml smetany a další ingredience. Podobně 50 g anglické sl., 200 g. kys. zelí, kachní stehno. Vařím si pouze pro sebe a mám již akutní problém, že je již plná lednice zbytků uvařeného jídla. Pokud bych to řešil polovinou nebo třetinou z uváděného množství, těžko se pak dostanu na míru jedné porce dle zásad Sestavení jídelníčku.

    Máte pro mne radu, jak se s tímto vypořádat a nevyhazovat zpracované suroviny?
    Děkuji
    VV

    • Michal Král napsal:

      Četl jste pořádně soubor Sestavení jídelníčku? Pokud Vám například nějaké jídlo zbyde od oběda, tak si ho dejte k večeři a novou večeři nevařte. Jídelníček je pouze pro inspiraci, nechápejte ho jako dogma. Suroviny jsou uváděny cca na jednu porci, ale každý si tu svou ideální musí najít sám, to za něj nikdo jiný neudělá. Základem je, abyste nebyl hladový, v každém jídle bylo dostatek zdravých tuků, bílkovin i zeleniny a cítil jste se po každém jídle příjemně nasycený. Jídlo z lednice rozhodně nevyhazujte a dojezte ho.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Ochrana soukromí