🙀 KUCHAŘKA JAKO DÁREK při nákupu nad 1 000 Kč. NAKUPOVAT 🤍

#1 TÝDEN

DEN 6

Bílkoviny & sestavení jídelníčku
Sacharidy & sacharidová chřipka
Fruktóza & nákupní seznam a kde nakupovat
Glukóza & čteme etikety na potravinách
Glykogen & tipy na snídaně
Vláknina & tipy na obědy a večeře
Mikroživiny & low carb snacky
Nakup si na druhý týden ostré fáze.
 
  1. Okrlenka@gmail.com napsal:

    Dobrý den, právě dnes končím program Whole 30 a od zítra chci zařadit váš program, hlavně pro inspiraci. A zajímá mě to, jestli je dobre si dát ke snídani a i obědu navíc jablko? Děkuji

    • Michal Král napsal:

      Jablko do low carb oficiálně nepatří, ale pokud vám to vyhovuje, jablko si dejte, ale vždy s hlavním jídlem. Osobně bych si dal vždy max. jeden kus/hrst ovoce za den. Držím palce! 🙂

  2. jana.hlouskova@centrum.cz napsal:

    Dobrý den, prosím o radu. Čistý masový vývar určitě lze použít, co však k němu? Zeleninu a bílkoviny? Můžete mi dát nějaký tip, jak tyto vývary začlenit do jídelníčku?

    • Michal Král napsal:

      Zdravím, já osobně si vývar často dávám k snídani. Do vývaru si dávám jednak zeleninu, pak i avokádo, hovězí maso a ještě si tam uvařím vajíčka natvrdo. Tím pádem mě to nasytí alespoň na 4 hodiny. Opravdu nešetřete. Ono to spíš bude vypadat tak, že bude vidět zelenina, avokádo, maso a vajíčka a vývar bude někde pod tím 😀 Případně si lze vývar nalít do hrnku a pít společně se snídaní, obědem nebo večeří.

  3. sarka.lazova@seznam.cz napsal:

    Dobrý den, v některých low carb receptech je uvedeno sladidlo Xylitol případně Erytritol… když už je nutné (vzhledem k typu receptu – sváteční desert apod) nějaké použít, které je vhodnější a proč?

    • Dobrý den, Šárko, doporučuji se v programu těmto „sladkým“ receptům vyhnout. Pokud si někdy potom chcete dezert upéct, není problém. Sladidla probíráme ve dni 14. Nejlepší je si na sladkou chuť odvyknout úplně, popřípadě používat na doslazení ovoce a pro děti med či bio javorový sirup. Erythritol i xylitol jsou alkoholické cukry. Pokud se ptáte konkrétně na tato dvě sladidla, tak za sebe bych se přikláněla spíše erythritolu. Obtížněji se rozkládá v těle, a proto má jen minimum efektů jiných sacharidů – neovlivňuje metabolismus ani nenarušuje trávení. Xylitol je také alkoholický cukr, ale z každého 1 gramu xylitolu si tělo vyrobí cca 2,4 kalorie. Jeho příjem ve vyšším množstvím může vést k trávicím potížím, navíc se nedoporučuje těhotným a kojícím ženám a už vůbec ne dětem.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Ochrana soukromí