🙀 KUCHAŘKA JAKO DÁREK při nákupu nad 1 000 Kč. NAKUPOVAT 🤍

Základní pravidla

  • Jezte potraviny ze seznamu doporučených potravin.
  • Jezte dosyta tak, abyste se po jídle cítili příjemně najezení.
  • Jezte maximálně třikrát denně. Tělo tak nebude muset neustále regulovat hladinu inzulínu v krvi a trávit.
  • Polovinu talíře vždy tvoří zelenina, která zastupuje sacharidy. Na zbylé polovině jsou bílkoviny a tuky.
  • Nebojte se tuků. Ze začátku vám může připadat, že jíte opravdu hodně tuků ve srovnání s vaším dosavadním jídelníčkem.
  • Pokud máte hlad a nevydržíte do dalšího jídla, jíte málo tuků. Přidejte.
  • Soustřeďte se na jídlo a užívejte si jeho plnou chuť. Odložte mobil, časopis a nekoukejte u jídla na televizi.
  • Nic nepočítejte, nic nevažte.
  • Zcela se vyhněte nízkotučným produktům.
  • V žádném případě nekupujte průmyslově zpracované potraviny (margaríny, sladkosti, těstoviny, pečivo, instantní kaše, ochucené jogurty...).
  • Na prvním místě jde vždy o složení potraviny. Fakt, že má potravina málo sacharidů, nic neznamená.
  • Vždy dbejte na kvalitu a původ potravin. Farmář a zelinář je vždy lepší volbou než supermarket.
  • Važte, foťte a měřte se jednou za čas. Ne každé ráno ani každou sobotu.
  • Používejte selský rozum.
  • Poslouchejte své tělo. Samo si nejlépe řekne, co mu chybí.
  • Nestresujte se, jestli hned vše děláte správně. Důležité je, že jste začali a detaily doladíte postupně.

PŘEČTENO?

LEKCE