Po delší době jsem si konečně našel čas a přicházím s novým receptem. Bylo toho teď opravdu hodně. Ke konci roku jsem spustil e-shop s vlastní značkou bylinných doplňků stravy, o dva měsíce později pak komplexní programy zaměřené na zdraví těla a mysli. A do toho jsem si pořídil malou bíglí ďáblici Mayu, která mi otočila život o 180 stupňů, a to v dobrém slova smyslu.
Na formu o průměru 27 cm budete potřebovat:
Korpus:
Krém:
Postup:
Očistíme a nastrouháme mrkev na struhadle najemno. Já používám elektrický strouhač Sencor, který je v tomto případě velkým pomocníkem. Najemno jsem nastrouhal i hrušku.
Do mísy k nastrouhané mrkvi a hrušce či jablku přidáme vajíčka, ořechovou mouku, sladidlo, jogurt a rozehřátý kokosový olej. Důkladně promícháme. Kdyby bylo těsto až moc řídké, přidáme ještě trochu ořechové mouky (případně lze přidat i pár lžic kokosové mouky, která hodně saje vlhkost).
TIP: Ořechovou mouku si vyrobte jednoduše doma z celých ořechů. Já používám mlýnek na kávu Bosch, který namele ořechy najemno.
Následně přidáme zbylé ingredience a znovu promícháme.
Na dno dortové formy dáme pečící papír, stěny vymažeme kokosvým olejem. Do formy přendáme těsto, které uhladíme.
Pečeme ve vyhřáte troubě na 175 stupňů 60 až 70 minut. Propečenost kontrolujte špejlí, protože každá trouba peče jinak.
Po dopečení a vychladnutí korpusu potřeme smíchaným tvarohem s jogurtem a nastrouhanou citronovou kůrou. Můžeme posypat kakaovými hoblinkami či kokosem.
Ať chutná! A pokud budete zkoušet, nezapomeňte mě označit. Na Instagramu mě najdete jako @jsemlowcarb ❤️
KOMPLEXNÍ PROGRAMY SPUŠTĚNY ✨
Uzdravte své tělo a mysl. Teď a tady. Jednou provždy.