🙀 KUCHAŘKA JAKO DÁREK při nákupu nad 1 000 Kč. NAKUPOVAT 🤍

Low carb štrúdl s jablky nebo mákem

Štrúdl k podzimu neodmyslitelně patří, jablka jsou v sezóně, a tak není důvod si je odpírat. Pokud ale z jakéhokoliv důvodu hlídáte sacharidy ve stravě, můžete si ho připravit s makovou náplní. Připravil jsem pro vás recept na obě varianty. Jestli vám mák nechutná, můžete použít tvaroh.

Low carb štrúdl s jablky nebo mákem

Ingredience na těsto:
  • 100 g řeckého jogurtu s 10 % tuku
  • 40 gramů mandlové mouky / jemně mletých mandlí
  • 1 vejce
  • 1 lžíce erythritolu nebo jiného vhodného sladidla
  • půl lžičky kypřicího prášku do pečiva bez fosfátů
  • ghí nebo máslo na potření
Ingredience na jablkovou náplň:
  • 3 jablka
  • hrst rozinek
  • hrst vlašských ořechů
  • půl lžičky skořice
Ingredience na makovou náplň:
  • 80 g mletého máku
  • 1 vejce
  • 1 lžíce erythritolu
  • 30 g řeckého jogurtu
  • 60 ml 31% smetany
Postup:
  1. Troubu si zapněte na 160 stupňů, plech vyložte pečicím papírem.
  2. V míse si připravte náplň – jablkovou nebo makovou – smícháním všech ingrediencí. Nechte odležet.
  3. Do jiné mísy dejte vejce, jogurt a mandlovou mouku a promíchejte. Přidejte zbylé ingredience a nechte 5 minut odpočinout.
  4. Řídké těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem, upravte do tvaru obdélníku a dejte péct na 15 minut.
  5. Plát vyjměte z trouby a nechte chvíli vychladnout. Pak ho přendejte na větší prkénko a opatrně odstraňte pečicí papír.
  6. Na plát rozprostřete náplň, zabalte do štrúdlu, potřete ghí nebo máslem a dejte znovu do trouby na cca 20 – 25 minut.

Ať chutná! A pokud budete low carb štrúdl zkoušet, nezapomeňte mě označit – na Instagramu i Facebooku mě najdete jako @jsemlowcarb.

KOMPLEXNÍ PROGRAMY SPUŠTĚNY ✨

Uzdravte své tělo a mysl. Teď a tady. Jednou provždy.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Ochrana soukromí