Klasické šneky z listového těsta určitě znáte. A co takhle zkusit low carb variantu a pohostit jimi návštěvu? Jsou rychlé a moc dobré. Náplň můžete zvolit jakoukoliv, já udělal variantu na pizzové šneky.
125 gramů mozzarelly
5 šťastných vajíček
1/4 lžičky provensálského koření
2 lžíce mandlové mouky či jemně mletých mandlí
3 lžíce rajčatového protlaku
80 gramů parmazánu
50 gramů kvalitní slaniny
černé sezamové semínko na posypání
Nejdříve si připravíme plát – do mixéru natrháme mozzarellu, přidáme 5 vajec, provensálské koření a promixujeme do hladka. Následně přidáme 2 lžíce mandlové mouky a 2 – 3 pulsy opět promixujeme. Tuto směs vylijeme na pekáč vyložený pečícím papírem a dáme péct do vyhřáté trouby na 170 stupňů cca 8 minut.
Po upečení plát i s papírem přendáme na velké prkénko, já použil vál na těsto. Z plátu opatrně sundáme pečící papír a necháme chvilku vychladnout. Plát potřeme rajčatovým protlakem (pokud je tuhý, smícháme ho s trochou vody), na to používám silikonovou mašlovačku. Slaninu si nakrájíme na malé kostičky, parmazán nastrouháme. Obojím posypeme plát potřený rajčatovým protlakem a zamotáme do rolády. Krájíme cca 0,5 cm tlusté šneky, které pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Před pečením posypeme černým sezamovým semínkem.
Šneky dáme péct na cca 8 – 10 minut na 200 stupňů.
Ať chutná! Pokud budete šneky zkoušet, nezapomeňte mě označit – na Instagramu i Facebooku mě najdete jako @jsemlowcarb.
KOMPLEXNÍ PROGRAMY SPUŠTĚNY ✨
Uzdravte své tělo a mysl. Teď a tady. Jednou provždy.