🙀 KUCHAŘKA JAKO DÁREK při nákupu nad 1 000 Kč. NAKUPOVAT 🤍

Low carb nebramboráky

Kdo by nemiloval bramboráky? Babička je vždycky dělala na kamnech, ještě ve staré kuchyni. Vůně česneku, majoránky a sádla nás vždycky přilákala do kuchyně a mastný jsme byli až za ušima. Proto jsem se rozhodl zkusit low carb variantu. Jde to vůbec a chutná to jako bramborák? Můžu říct, že ano. Pochutnal jsem si a budu určitě připravovat často. Nejen pro to, že jsou vynikající, ale jsou i rychle připravené a studené se dají vzít do krabičky jako jídlo s sebou.

Low carb nebramboráky

Ingredience na cca 15 ks:

500 gramů syrového celeru

2 – 4 stroužky česneku

4 šťastná vajíčka

10 dkg kvalitní slaniny

1 lžička majoránky

sůl, pepř

kvalitní bio či farmářské sádlo

Postup:

Celer oloupejte a nastrouhejte na struhadle na jemné nudličky. K celeru rozklepněte vejce, přidejte prolisované stroužky česneku (množství dle vaší chuti), slaninu nakrájenou na kostičky, lžičku majoránky, trochu soli (s tou to nepřehánějte, slanina už bývá slaná) a pepř. Vše pořádně promíchejte.

Na pánvi či v lívanečníku si rozehřejte sádlo a smažte nebramboráky dozlatova.

Nebramboráky jsem zkoušel jak na pánvi tak v lívanečníku. Na pánvi se mi osvědčilo dát hodně sádla a nebramboráky si připravit v ruce – jako placičku. Otáčel jsem až byla spodní vrstva opravdu hotová.

Do lívanečníku jsem dal trochu sádla, počkal, až se rozehřeje a poté lžicí nandal vytvořené těsto. Když byl nebramborák zespodu hotový, opatrně jsem ho otočil a přidal ještě na okraj trochu sádla a dopekl.

Ať chutná! A pokud budete nebramboráky zkoušet, nezapomeňte mě označit – na Instagramu i Facebooku mě najdete jako @jsemlowcarb.

KOMPLEXNÍ PROGRAMY SPUŠTĚNY ✨

Uzdravte své tělo a mysl. Teď a tady. Jednou provždy.

Komentáře
  1. Iveta napsal:

    Jste moc šikovný..Klobouk dolů … Horzně ráda podle Vás peču 🙂 Určitě vyzkouším další recepty.
    Krásný den
    Iveta

  2. Rosta napsal:

    sračka….vubec se to nespojilo,hajzl si pochutnal.

    • Stačilo přidat vejce navíc nebo lze použít i 1 – 2 lžičky psyllia. Věřím, že se příště povede a pochutnáte si vy 😊

  3. jazero@atlas.sk napsal:

    Dnes som mala k obedu, výborné

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Ochrana soukromí