Kdo by nemiloval bramboráky? Babička je vždycky dělala na kamnech, ještě ve staré kuchyni. Vůně česneku, majoránky a sádla nás vždycky přilákala do kuchyně a mastný jsme byli až za ušima. Proto jsem se rozhodl zkusit low carb variantu. Jde to vůbec a chutná to jako bramborák? Můžu říct, že ano. Pochutnal jsem si a budu určitě připravovat často. Nejen pro to, že jsou vynikající, ale jsou i rychle připravené a studené se dají vzít do krabičky jako jídlo s sebou.
500 gramů syrového celeru
2 – 4 stroužky česneku
4 šťastná vajíčka
10 dkg kvalitní slaniny
1 lžička majoránky
sůl, pepř
kvalitní bio či farmářské sádlo
Celer oloupejte a nastrouhejte na struhadle na jemné nudličky. K celeru rozklepněte vejce, přidejte prolisované stroužky česneku (množství dle vaší chuti), slaninu nakrájenou na kostičky, lžičku majoránky, trochu soli (s tou to nepřehánějte, slanina už bývá slaná) a pepř. Vše pořádně promíchejte.
Na pánvi či v lívanečníku si rozehřejte sádlo a smažte nebramboráky dozlatova.
Nebramboráky jsem zkoušel jak na pánvi tak v lívanečníku. Na pánvi se mi osvědčilo dát hodně sádla a nebramboráky si připravit v ruce – jako placičku. Otáčel jsem až byla spodní vrstva opravdu hotová.
Do lívanečníku jsem dal trochu sádla, počkal, až se rozehřeje a poté lžicí nandal vytvořené těsto. Když byl nebramborák zespodu hotový, opatrně jsem ho otočil a přidal ještě na okraj trochu sádla a dopekl.
Ať chutná! A pokud budete nebramboráky zkoušet, nezapomeňte mě označit – na Instagramu i Facebooku mě najdete jako @jsemlowcarb.
KOMPLEXNÍ PROGRAMY SPUŠTĚNY ✨
Uzdravte své tělo a mysl. Teď a tady. Jednou provždy.
Jste moc šikovný..Klobouk dolů … Horzně ráda podle Vás peču 🙂 Určitě vyzkouším další recepty.
Krásný den
Iveta
Moc si toho vážím, děkuji 😊
sračka….vubec se to nespojilo,hajzl si pochutnal.
Stačilo přidat vejce navíc nebo lze použít i 1 – 2 lžičky psyllia. Věřím, že se příště povede a pochutnáte si vy 😊
Dnes som mala k obedu, výborné
Jsem moc rád, že chutnaly ?