⚡️ TERMÍNY KURZŮ JSME NUCENI PROZATÍM ODLOŽIT:  Náhradní termíny vypíšeme brzy - více o kurzech

Low carb nebramboráky

Kdo by nemiloval bramboráky? Babička je vždycky dělala na kamnech, ještě ve staré kuchyni. Vůně česneku, majoránky a sádla nás vždycky přilákala do kuchyně a mastný jsme byli až za ušima. Proto jsem se rozhodl zkusit low carb variantu. Jde to vůbec a chutná to jako bramborák? Můžu říct, že ano. Pochutnal jsem si a budu určitě připravovat často. Nejen pro to, že jsou vynikající, ale jsou i rychle připravené a studené se dají vzít do krabičky jako jídlo s sebou.

Low carb nebramboráky

Ingredience na cca 15 ks:

500 gramů syrového celeru

2 – 4 stroužky česneku

4 šťastná vajíčka

10 dkg kvalitní slaniny

1 lžička majoránky

sůl, pepř

kvalitní bio či farmářské sádlo

Postup:

Celer oloupejte a nastrouhejte na struhadle na jemné nudličky. K celeru rozklepněte vejce, přidejte prolisované stroužky česneku (množství dle vaší chuti), slaninu nakrájenou na kostičky, lžičku majoránky, trochu soli (s tou to nepřehánějte, slanina už bývá slaná) a pepř. Vše pořádně promíchejte.

Na pánvi či v lívanečníku si rozehřejte sádlo a smažte nebramboráky dozlatova.

Nebramboráky jsem zkoušel jak na pánvi tak v lívanečníku. Na pánvi se mi osvědčilo dát hodně sádla a nebramboráky si připravit v ruce – jako placičku. Otáčel jsem až byla spodní vrstva opravdu hotová.

Do lívanečníku jsem dal trochu sádla, počkal, až se rozehřeje a poté lžicí nandal vytvořené těsto. Když byl nebramborák zespodu hotový, opatrně jsem ho otočil a přidal ještě na okraj trochu sádla a dopekl.

Ať chutná! A pokud budete nebramboráky zkoušet, nezapomeňte mě označit – na Instagramu i Facebooku mě najdete jako @jsemlowcarb.cz.

LOW CARB KURZY PO CELÉ ČR!

Přijďte na jeden z našich kurzů, kde vás naučíme, jak správně jíst low carb, ale podíváme se i na témata jako je pohyb, stres, spánek, otužování a další, která ke zdravému životnímu stylu patří. Kurzy jsou vhodné jak pro naprosté začátečníky, tak i pro pokročilé.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Ochrana soukromí