🙀 KUCHAŘKA JAKO DÁREK při nákupu nad 1 000 Kč. NAKUPOVAT 🤍

Low carb mazanec

K Velikonocům patří neodmyslitelně mazanec, a tak jsem se rozhodl, že ho letos zkusím upéct v low carb verzi, abych si taky mohl pochutnat. Nejenže je vynikající, ale je jednoduchý a plný bílkovin. Tradičně se mazanec peče na Bílou sobotu. O velikonoční neděli se pak nese do kostela, kde jej kněz posvětí, čili dá svaté pomazání – odtud následně vznikl název této velikonoční dobroty. Zkuste ho a dejte mi vědět, jak vám chutnal.

Low carb mazanec

Ingredience:
  • 1 měkký tučný tvaroh v alobalu
  • 2 vejce
  • 125 g másla
  • 170 g mandlové mouky
  • 70 g kokosové mouky
  • půl lžičky prášku do pečiva
  • 3/4 lžičky psyllia
  • 1 lžička kůry z bio citronu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 100 g xylitolu
  • špetka soli
  • rozinky (volitelné)
  • 1 vejce na potření
  • plátky mandlí nebo kokosu na posypání
Postup:
  1. Nejdříve si v hrnku rozpusťte máslo, aby trochu vychladlo.
  2. V jedné míse smíchejte suché ingredience. Pokud nemáte mandlovou mouku, namelte si najemno loupané mandle.
  3. V druhé míse umixujte tvaroh, vejce, máslo a vanilkový extrakt na hladký krém.
  4. Spojte suché ingredience s mokrými, a pokud chcete, přidejte rozinky. Nejdříve míchejte vařečkou a když už to nepůjde, použijte ruku, dokud vám nevznikne kompaktní těsto.
  5. Mísu zakryjte sáčkem a dejte do lednice na 1 hodinu.
  6. Rozpalte si troubu na 170 stupňů.
  7. Těsto vyklopte na pracovní plochu a trochu rukama prohněťte a vytvarujte malý bochánek.
  8. Mazanec přesuňte na plech vyložený pečicím papírem, potřete ho rozšlehaným vejcem a posypte buď plátky mandlí nebo kokosu.
  9. Pečte ve vyhřáté troubě cca 50 – 60 minut do zezlátnutí.

Ať chutná! A pokud budete mazanec zkoušet, nezapomeňte mě označit – na Instagramu i Facebooku mě najdete jako @jsemlowcarb.

KOMPLEXNÍ PROGRAMY SPUŠTĚNY ✨

Uzdravte své tělo a mysl. Teď a tady. Jednou provždy.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Ochrana soukromí