🙀 KUCHAŘKA JAKO DÁREK při nákupu nad 1 000 Kč. NAKUPOVAT 🤍

Low carb jahodové knedlíky

Začíná jahodová sezóna! Konečně si můžeme koupit skvělé české jahody nebo jít na samosběr. Jeden z mých oblíbených jahodových receptů jsou právě jahodové knedlíky, které jsem se letos rozhodl zkusit udělat v low carb verzi a můžu říct, že jsou velice povedené. Chce to ale dodržet postup, pak je výsledek perfektní! Tak jdeme na to.

Low carb jahodové knedlíky

Ingredience:
  • 1 jemný/měkký tvaroh v alobalu
  • 1 vejce
  • 60 g kokosové mouky
  • 20 g mandlové mouky
  • 10 g psyllia
  • 5 g erythritolu nebo jiného vhodného sladidla
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • jahody na obalení a na rozvar
  • kakao na posypání
Postup:
  1. Vejce si rozšlehejte vidličkou a poté metličkou vmíchejte tvaroh.
  2. Přidejte mandlovou mouku, kokosovou mouku, sladidlo, psyllium a vanilkový extrakt.
  3. Začněte vařečkou tvořit těsto, a když už to nepůjde, použijte ruce a vytvořte kompaktní těsto.
  4. Těsto v míse zakryjte a dejte ho na 30 minut do lednice.
  5. Jahody si umyjte a zbavte šťopky.
  6. Navlhčenýma rukama tvořte v dlani placičku/mističku do které zabalte jednotlivé jahody.
  7. Knedlíky opatrně lžicí dejte do vroucí vody a vařte 7-8 minut, dle velikosti knedlíků. Voda musí bublat.
  8. Poté opět lžicí přesuňte knedlíky na ubrousek okapat.
  9. Na rozvar stačí rozmixovat jahody tyčovým mixérem a pak nechat na plotně na mírném plameni probublávat a zredukovat do požadované hustoty.
  10. Knedlíky na talíři polijte rozvarem a můžete posypat kakaem.

Ať chutná! A pokud budete low carb jahodové knedlíky zkoušet, nezapomeňte mě označit – na Instagramu i Facebooku mě najdete jako @jsemlowcarb.

KOMPLEXNÍ PROGRAMY SPUŠTĚNY ✨

Uzdravte své tělo a mysl. Teď a tady. Jednou provždy.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Ochrana soukromí