Lněné krekry
PŘÍPRAVA
5 minut
VAŘENÍ / PEČENÍ
60 minut
NÁROČNOST
jednoduché
Suroviny
- 100 g lněných semínek
- 200 ml vody
- Půl lžičky soli
- Bazalka, oregáno či další sušené bylinky dle chuti
Postup
- 1Semínka nasypeme do větší mísy a přilijeme vodu.
- 2Přidáme sůl a libovolné koření či bylinky.
- 3Pořádně promícháme a necháme nabobtnat cca 1,5 – 2 hodiny.
- 4Poté směs rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do trouby na 160 stupňů cca hodinu. Hmotu bychom měli rozprostřít co nejvíce to jde.
- 5Poté placku necháme vychladnout na plechu a po vychladnutí nalámeme na krekry.
Praktické rady a tipy 🙂
- Do hmoty můžeme přidat na kousky nakrájená rajčata.
- Mám vyzkoušeno, že lněné krekry jdou dobře "odlepit" od pečícího papíru z Lidlu. Z pečícího papíru koupeného v Penny Marketu jsem krekry nemohl dostat a letěly do koše i s papírem.