🙀 KUCHAŘKA JAKO DÁREK při nákupu nad 1 000 Kč. NAKUPOVAT 🤍

Lněné krekry

PŘÍPRAVA

5 minut

VAŘENÍ / PEČENÍ

60 minut

NÁROČNOST

jednoduché

Suroviny

  • 100 g lněných semínek
  • 200 ml vody
  • Půl lžičky soli
  • Bazalka, oregáno či další sušené bylinky dle chuti

Postup

  • 1
    Semínka nasypeme do větší mísy a přilijeme vodu.
  • 2
    Přidáme sůl a libovolné koření či bylinky.
  • 3
    Pořádně promícháme a necháme nabobtnat cca 1,5 – 2 hodiny.
  • 4
    Poté směs rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do trouby na 160 stupňů cca hodinu. Hmotu bychom měli rozprostřít co nejvíce to jde.
  • 5
    Poté placku necháme vychladnout na plechu a po vychladnutí nalámeme na krekry.

Praktické rady a tipy 🙂

  • Do hmoty můžeme přidat na kousky nakrájená rajčata.
  • Mám vyzkoušeno, že lněné krekry jdou dobře "odlepit" od pečícího papíru z Lidlu. Z pečícího papíru koupeného v Penny Marketu jsem krekry nemohl dostat a letěly do koše i s papírem.

KUCHAŘKA

VŠECHNY RECEPTY

LEKCE