Guacamole
PŘÍPRAVA
15 minut
VAŘENÍ / PEČENÍ
0 minut
NÁROČNOST
jednoduché
Suroviny
- 1 zralé až přezrálé avokádo
- Půl menší cibule
- 1 větší rajče nebo více cherry rajčat
- Citronová šťáva
- 1 - 2 stroužky česneku
- Sůl, pepř
Postup
- 1Avokádo rozmačkáme vidličkou v misce na kaši.
- 2Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, rajče, rozmačkaný česnek a zamícháme.
- 3Osolíme, opepříme a dochutíme citronovou šťávou. Znovu zamícháme.
Praktické rady a tipy 🙂
- Pokud by vám avokádo nešlo vidličkou rozmačkat, můžete ho rozmixovat v mixéru. Guacamole je ale nejlepší z opravdu zralých avokád.
- Jak koupit avokádo, které hned nepoletí do koše? Na stisk by mělo být mírně promáčknutelné, nemělo by být extrémně tvrdé ani moc měkké. Stopka a okolí stopky nesmí být plesnivé, jinak bude avokádo už částečně uvnitř nahnilé nebo brzy začne hnít.
- Můžete koupit i tvrdá avokáda a nechat je doma při pokojové teplotě dozrát, ale pozor, aby nezačalo zevnitř hnít. Denně ho kontrolujte.