🙀 KUCHAŘKA JAKO DÁREK při nákupu nad 1 000 Kč. NAKUPOVAT 🤍

Guacamole

PŘÍPRAVA

15 minut

VAŘENÍ / PEČENÍ

0 minut

NÁROČNOST

jednoduché

Suroviny

  • 1 zralé až přezrálé avokádo
  • Půl menší cibule
  • 1 větší rajče nebo více cherry rajčat
  • Citronová šťáva
  • 1 - 2 stroužky česneku
  • Sůl, pepř

Postup

  • 1
    Avokádo rozmačkáme vidličkou v misce na kaši.
  • 2
    Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, rajče, rozmačkaný česnek a zamícháme.
  • 3
    Osolíme, opepříme a dochutíme citronovou šťávou. Znovu zamícháme.

Praktické rady a tipy 🙂

  • Pokud by vám avokádo nešlo vidličkou rozmačkat, můžete ho rozmixovat v mixéru. Guacamole je ale nejlepší z opravdu zralých avokád.
  • Jak koupit avokádo, které hned nepoletí do koše? Na stisk by mělo být mírně promáčknutelné, nemělo by být extrémně tvrdé ani moc měkké. Stopka a okolí stopky nesmí být plesnivé, jinak bude avokádo už částečně uvnitř nahnilé nebo brzy začne hnít.
  • Můžete koupit i tvrdá avokáda a nechat je doma při pokojové teplotě dozrát, ale pozor, aby nezačalo zevnitř hnít. Denně ho kontrolujte.

KUCHAŘKA

VŠECHNY RECEPTY

LEKCE