Zeleninový salát
PŘÍPRAVA
15 minut
VAŘENÍ / PEČENÍ
0 minut
NÁROČNOST
jednoduché
Suroviny
- Listová zelenina (špenát, ledový salát, polníček, rukola...)
- Další zelenina dle chuti (okurka, rajčata, paprika, kedlubna, ředkvičky, mrkev...)
- Olivový olej (nebo i jakýkoliv jiný)
- Balsamico
- Sezamová nebo jiná semínka či ořechy
- Sůl
- A další ingredience dle chuti...
Postup
- 1Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na menší kousky.
- 2V míse smícháme společně s dalšími ingrediencemi dle chuti.
- 3Dochutíme.
Praktické rady a tipy 🙂
- Do salátu s oblibou přidávám i jablečný ocet či citronovou šťávu. Skvělý je i solný květ od Natural Mallorca.
- Zeleninový salát můžete použít jako přílohu k celé řadě pokrmů, ale můžete do něj přidat i vejce, sýry, uzeného lososa, tuňáka či kuřecí maso a mít tak plnohodnotné jídlo.
- Nezapomínejte na tuky, které jsou vašim hlavním zdrojem energie. Přidejte dostatek oleje, semínek, ořechů, kokosových lupínků, avokáda a dalších zdrojů tuků. Nebojte se experimentovat a kombinovat.