Zeleninové hranolky
PŘÍPRAVA
20 minut
VAŘENÍ / PEČENÍ
25 - 35 minut
NÁROČNOST
jednoduché
Suroviny
- Kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel, batáty)
- Olivový olej
- Sůl, pepř
- Další koření (grilovací byliny, grilovací koření, bylinková sůl, koření na zeleninu...)
Postup
- 1Zeleninu očistěte, omyjte a nakrájejte na podobně velké hranolky.
- 2Zeleninové hranolky přendáme do mísy, zalijeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, přidáme koření dle chuti a důkladně promícháme.
- 3Zeleninové hranolky přendáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 190 stupňů 25 - 35 minut (závisí na použité zelenině).
Praktické rady a tipy 🙂
- K zeleninovým hranolkám se skvěle hodí dipy nebo domácí majonéza.