Mrkvovo-celerové pyré
PŘÍPRAVA
10 minut
VAŘENÍ / PEČENÍ
45 minut
NÁROČNOST
jednoduché
Suroviny
- Mrkev a celer v poměru 1:1
- Máslo, ghí nebo sádlo
- Sůl, pepř
Postup
- 1Mrkev a celer očistěte, omyjte a nakrájejte na menší kousky.
- 2Vařte v osolené vodě do měkka.
- 3Následně vodu slijte, přidejte tuk dle volby a tyčovým mixérem rozmixujte v hladké pyré.
- 4Na závěr ochutnejte a dle potřeby dosolte a přidejte pepř.
Praktické rady a tipy 🙂
- Pokud chcete mít pyré extra hladké, tak ho mixujte v mixéru ve vysoké nádobě.
- Tukem nemusíte šetřit.
- Můžete zkusit přidat i kousek petržele, který dodá pyré výraznější chuť.
- Chutná skvěle s orestovanou cibulkou na ghí, kterou servírujte na samotném pyré.