🙀 KUCHAŘKA JAKO DÁREK při nákupu nad 1 000 Kč. NAKUPOVAT 🤍

 Mrkvovo-celerové pyré

PŘÍPRAVA

10 minut

VAŘENÍ / PEČENÍ

45 minut

NÁROČNOST

jednoduché

Suroviny

  • Mrkev a celer v poměru 1:1
  • Máslo, ghí nebo sádlo
  • Sůl, pepř

Postup

  • 1
    Mrkev a celer očistěte, omyjte a nakrájejte na menší kousky.
  • 2
    Vařte v osolené vodě do měkka.
  • 3
    Následně vodu slijte, přidejte tuk dle volby a tyčovým mixérem rozmixujte v hladké pyré.
  • 4
    Na závěr ochutnejte a dle potřeby dosolte a přidejte pepř.

Praktické rady a tipy 🙂

  • Pokud chcete mít pyré extra hladké, tak ho mixujte v mixéru ve vysoké nádobě.
  • Tukem nemusíte šetřit.
  • Můžete zkusit přidat i kousek petržele, který dodá pyré výraznější chuť.
  • Chutná skvěle s orestovanou cibulkou na ghí, kterou servírujte na samotném pyré.

KUCHAŘKA

VŠECHNY RECEPTY

LEKCE