🙀 KUCHAŘKA JAKO DÁREK při nákupu nad 1 000 Kč. NAKUPOVAT 🤍

Květáková rýže

PŘÍPRAVA

10 minut

VAŘENÍ / PEČENÍ

20 minut

NÁROČNOST

jednoduché

Suroviny

  • 1 střední květák
  • Sůl
  • Kmín

Postup

  • 1
    Květák omyjte a rozeberte na růžičky.
  • 2
    Dejte do mixéru s čepelí a rozmixujte na zrníčka velikosti klasické rýže. Tyčovým mixérem to nejde, opravdu musíte mít klasický mixér s čepelí nebo elektrický sekáček.
  • 3
    Syrovou květákovou rýži přendejte na pánev nebo do hrnce, osolte, přidejte kmín, přiklopte poklicí a duste na sporáku. Květákovou rýži nepodlévejte, pustí tekutinu sama.
  • 4
    Květákovou rýži duste na mírném plameni 10 - 15 minut za občasného promíchání. Na posledních 5 minut oddělejte poklici, aby se vyvařila přebytečná tekutina.

Praktické rady a tipy 🙂

  • Do květákové rýže můžete přidat další bylinky, které ji krásně provoní.
  • Na talíři si můžete dát na rýži plátek másla nebo trochu ghí. Rýže bude krémovější. Případně použijte výpek například z kuřete.
  • Viděl jsem, že někdo připravuje květákovou rýži v mikrovlnce. Já ji používám naprosto minimálně, takže se přípravě v ní vyhýbám. Každopádně pokud dáte syrovou květákovou rýži do misky, osolíte, přidáte kmín a dáte do mikrovlnky na plný výkon na 10 a více minut, výsledek bude stejný. Opět nepodléváme a zhruba třikrát promícháme. Květákovou rýži hlídejte, aby se vám nespálila.

KUCHAŘKA

VŠECHNY RECEPTY

LEKCE