🙀 KUCHAŘKA JAKO DÁREK při nákupu nad 1 000 Kč. NAKUPOVAT 🤍

Grilovaná zelenina

PŘÍPRAVA

20 minut

VAŘENÍ / PEČENÍ

40 - 60 minut

NÁROČNOST

jednoduché

Suroviny

  • Zelenina dle chuti (batáty, mrkev, celer, petržel, cibule, cuketa, lilek, paprika, rajčata, žampiony...)
  • Olivový olej
  • Sůl, pepř a další koření dle chuti (grilovací byliny, grilovací koření, koření na zeleninu, bylinková sůl...)

Postup

  • 1
    Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na zhruba stejné kousky.
  • 2
    Nakrájenou zeleninu přendáme do mísy, zalejeme větším množstvím olivového oleje (volte extra panenský lisovaný za studena, protože má vyšší kouřový bod) a přidejte sůl, pepř a koření.
  • 3
    Důkladně promíchejte, ať se každý kousek zeleniny obalí olejem a kořením.
  • 4
    Přendejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte na 190 stupňů 40 - 60 minut (závisí na použité zelenině).

Praktické rady a tipy 🙂

  • K zelenině můžete rovnou přihodit i marinované maso, a máte tak rychlý oběd kompletně z trouby.
  • Grilovaná zelenina je rychlý způsob, jak se zbavit zeleniny, kterou potřebujete rychle sníst, aby se nezkazila.

KUCHAŘKA

VŠECHNY RECEPTY

LEKCE