Grilovaná zelenina
PŘÍPRAVA
20 minut
VAŘENÍ / PEČENÍ
40 - 60 minut
NÁROČNOST
jednoduché
Suroviny
- Zelenina dle chuti (batáty, mrkev, celer, petržel, cibule, cuketa, lilek, paprika, rajčata, žampiony...)
- Olivový olej
- Sůl, pepř a další koření dle chuti (grilovací byliny, grilovací koření, koření na zeleninu, bylinková sůl...)
Postup
- 1Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na zhruba stejné kousky.
- 2Nakrájenou zeleninu přendáme do mísy, zalejeme větším množstvím olivového oleje (volte extra panenský lisovaný za studena, protože má vyšší kouřový bod) a přidejte sůl, pepř a koření.
- 3Důkladně promíchejte, ať se každý kousek zeleniny obalí olejem a kořením.
- 4Přendejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte na 190 stupňů 40 - 60 minut (závisí na použité zelenině).
Praktické rady a tipy 🙂
- K zelenině můžete rovnou přihodit i marinované maso, a máte tak rychlý oběd kompletně z trouby.
- Grilovaná zelenina je rychlý způsob, jak se zbavit zeleniny, kterou potřebujete rychle sníst, aby se nezkazila.