Batátové pyré
PŘÍPRAVA
10 minut
VAŘENÍ / PEČENÍ
30 minut
NÁROČNOST
jednoduché
Suroviny
- Batáty
- Máslo, ghí nebo sádlo
- Sůl, pepř
Postup
- 1Batáty očistěte, omyjte a nakrájejte na menší kostičky.
- 2Vařte v osolené vodě do měkka.
- 3Následně vodu slijte, přidejte tuk dle volby a tyčovým mixérem rozmixujte v hladké pyré.
- 4Na závěr ochutnejte a dle potřeby dosolte a přidejte pepř.
Praktické rady a tipy 🙂
- Pokud chcete mít pyré extra hladké, tak ho mixujte v mixéru ve vysoké nádobě.
- Tukem nemusíte šetřit.
- Můžete přidat špetku kurkumy či skořice, která pyré krásně provoní. Stejně tak je uvnitř pyré dobrý česnek nebo trocha strouhaného zázvoru.
- Chutná skvěle s orestovanou cibulkou na ghí, kterou servírujte na samotném pyré.