Vajíčková pomazánka
PŘÍPRAVA
10 minut
VAŘENÍ / PEČENÍ
10 minut
NÁROČNOST
jednoduché
Suroviny
- 4 vejce
- 2 lžíce másla nebo ghí
- 1 lžíce domácí majonézy
- Sůl, pepř
Postup
- 1Vejce uvaříme natvrdo. Trvá to zhruba 10 minut od bodu varu.
- 2Vajíčka můžeme nakrájet najemno, rozmačkat vidličkou nebo rozmixovat s ostatními ingrediencemi.
Praktické rady a tipy 🙂
- Jak správně uvařit vejce? Podívejte se na recept na vejce natvrdo, abyste se vyhnuli častým problémům (vyteklý bílek, nejdou loupat...).
- Majonézu můžete vynechat. Množství ghí či másla je pak nutné přizpůsobit.
- Místo másla či ghí můžete použít i krémový sýr či nakombinovat.
- Mně nejvíce chutná rozmixovaná vajíčková pomazánka.
- Lze přidat i nasekanou pažitku.