🙀 KUCHAŘKA JAKO DÁREK při nákupu nad 1 000 Kč. NAKUPOVAT 🤍

Vajíčková pomazánka

PŘÍPRAVA

10 minut

VAŘENÍ / PEČENÍ

10 minut

NÁROČNOST

jednoduché

Suroviny

  • 4 vejce
  • 2 lžíce másla nebo ghí
  • 1 lžíce domácí majonézy
  • Sůl, pepř

Postup

  • 1
    Vejce uvaříme natvrdo. Trvá to zhruba 10 minut od bodu varu.
  • 2
    Vajíčka můžeme nakrájet najemno, rozmačkat vidličkou nebo rozmixovat s ostatními ingrediencemi.

Praktické rady a tipy 🙂

  • Jak správně uvařit vejce? Podívejte se na recept na vejce natvrdo, abyste se vyhnuli častým problémům (vyteklý bílek, nejdou loupat...).
  • Majonézu můžete vynechat. Množství ghí či másla je pak nutné přizpůsobit.
  • Místo másla či ghí můžete použít i krémový sýr či nakombinovat.
  • Mně nejvíce chutná rozmixovaná vajíčková pomazánka.
  • Lze přidat i nasekanou pažitku.

KUCHAŘKA

VŠECHNY RECEPTY

LEKCE