Zapečené fazolové lusky
PŘÍPRAVA
15 minut
VAŘENÍ / PEČENÍ
35 minut
NÁROČNOST
jednoduché
Suroviny
Ingredience na zapékací misku o velikosti cca 25 x 16 cm:
-
350 g fazolových lusků (mražených či čerstvých)
-
100 g 45% eidamu nebo goudy
-
1 vajíčko od šťastné slepičky
-
180 g zakysané smetany
-
Sůl, pepř
- Ghí
Postup
- 1Zapneme si troubu na 180 stupňů.
- 2Fazolové lusky vložíme do osolené vroucí vody a necháme projít varem. Poté slijeme, necháme chvíli okapat a rozložíme do zapékací misky vytřené ghíčkem.
- 3Do misky dáme zakysanou smetanu, rozšleháme v ní vajíčko a přidáme 100 gramů nahrubo nastrouhaného eidamu. Osolíme, opepříme a pořádně promícháme.
- 4Tuto směs nalejeme na fazolky a dáme zapéct do trouby vyhřáté na 180 stupňů na cca 30 – 35 minut (do zezlátnutí).
Praktické rady a tipy 🙂
- Zapékací misku můžete vyložit plátky slaniny, zbytek nakrájet na kousky a zamíchat do směsi.
- Z uvedeného množství budete mít 2 - 3 porce.