🙀 KUCHAŘKA JAKO DÁREK při nákupu nad 1 000 Kč. NAKUPOVAT 🤍

Zapečené fazolové lusky

PŘÍPRAVA

15 minut

VAŘENÍ / PEČENÍ

35 minut

NÁROČNOST

jednoduché

Suroviny

Ingredience na zapékací misku o velikosti cca 25 x 16 cm:

  • 350 g fazolových lusků (mražených či čerstvých)

  • 100 g 45% eidamu nebo goudy

  • 1 vajíčko od šťastné slepičky

  • 180 g zakysané smetany

  • Sůl, pepř

  • Ghí

Postup

  • 1
    Zapneme si troubu na 180 stupňů.
  • 2
    Fazolové lusky vložíme do osolené vroucí vody a necháme projít varem. Poté slijeme, necháme chvíli okapat a rozložíme do zapékací misky vytřené ghíčkem.
  • 3
    Do misky dáme zakysanou smetanu, rozšleháme v ní vajíčko a přidáme 100 gramů nahrubo nastrouhaného eidamu. Osolíme, opepříme a pořádně promícháme.
  • 4
    Tuto směs nalejeme na fazolky a dáme zapéct do trouby vyhřáté na 180 stupňů na cca 30 – 35 minut (do zezlátnutí).

Praktické rady a tipy 🙂

  • Zapékací misku můžete vyložit plátky slaniny, zbytek nakrájet na kousky a zamíchat do směsi.
  • Z uvedeného množství budete mít 2 - 3 porce.

KUCHAŘKA

VŠECHNY RECEPTY

LEKCE