🙀 KUCHAŘKA JAKO DÁREK při nákupu nad 1 000 Kč. NAKUPOVAT 🤍

Vepřové se žampiony

PŘÍPRAVA

15 minut

VAŘENÍ / PEČENÍ

30 minut

NÁROČNOST

jednoduché

Suroviny

  • Vepřové maso (kotleta, plec, zadní...) nakrájené na kousky
  • 1 střední cibule
  • 3 větší žampiony
  • 5 cherry rajčat
  • Půl hrnku vývaru
  • Sůl, pepř
  • 1 - 2 stroužky česneku
  • Koření na maso dle chuti
  • Ghí nebo sádlo

Postup

  • 1
    Cibuli nakrájíme na větší kousky a minutku orestujme na ghí nebo sádle.
  • 2
    Přidáme na kousky nakrájené vepřové maso.
  • 3
    Osolíme, opepříme a případně přidáme další koření.
  • 4
    Po zhruba 5 minutách restování na vyšším plameni přidáme na plátky nakrájené žampiony a rozpůlená cherry rajčata. Pár minut restujeme.
  • 5
    Nakonec podlijeme vývarem, přiklopíme pokličkou a necháme na nižším plameni podusit do doby, než bude maso měkké.
  • 6
    Na poslední 3 minuty přidáme rozmačkaný česnek, aby provoněl celý pokrm.

Praktické rady a tipy 🙂

  • Do směsi můžete přidat i další zeleninu dle chuti. Skvěle bude fungovat i cuketa, paprika, špenát a další.

KUCHAŘKA

VŠECHNY RECEPTY

LEKCE