Vepřové se žampiony
PŘÍPRAVA
15 minut
VAŘENÍ / PEČENÍ
30 minut
NÁROČNOST
jednoduché
Suroviny
- Vepřové maso (kotleta, plec, zadní...) nakrájené na kousky
- 1 střední cibule
- 3 větší žampiony
- 5 cherry rajčat
- Půl hrnku vývaru
- Sůl, pepř
- 1 - 2 stroužky česneku
- Koření na maso dle chuti
- Ghí nebo sádlo
Postup
- 1Cibuli nakrájíme na větší kousky a minutku orestujme na ghí nebo sádle.
- 2Přidáme na kousky nakrájené vepřové maso.
- 3Osolíme, opepříme a případně přidáme další koření.
- 4Po zhruba 5 minutách restování na vyšším plameni přidáme na plátky nakrájené žampiony a rozpůlená cherry rajčata. Pár minut restujeme.
- 5Nakonec podlijeme vývarem, přiklopíme pokličkou a necháme na nižším plameni podusit do doby, než bude maso měkké.
- 6Na poslední 3 minuty přidáme rozmačkaný česnek, aby provoněl celý pokrm.
Praktické rady a tipy 🙂
- Do směsi můžete přidat i další zeleninu dle chuti. Skvěle bude fungovat i cuketa, paprika, špenát a další.