🙀 KUCHAŘKA JAKO DÁREK při nákupu nad 1 000 Kč. NAKUPOVAT 🤍

Vejce natvrdo

PŘÍPRAVA

1 minuta

VAŘENÍ / PEČENÍ

2 - 10 minut

NÁROČNOST

jednoduché

Suroviny

  • Vejce (množství dle vašich potřeb)

Postup

  • 1
    Vejce vyndáme z lednice, aby před vařením měla pokojovou teplotu. Snížíte tak riziko, že při vaření prasknou.
  • 2
    Do vlažné vody, ve které budete ponořená vejce vařit, přidejte trochu jablečného octa. Zabráníte tak případnému úniku bílků.
  • 3
    Vodu s vejci přiveďte k varu a od bodu varu začněte stopovat čas.
  • 4
    Doba vaření: vejce naměkko (2 - 3 mimuty), vejce nahniličko se ztuhlým bílkem a tekutějším žloutkem (5 - 6 minut), vejce natvrdo (10 minut).
  • 5
    Ihned po uplynutí času vejce zchlaďte v ledové vodě, aby se už dále nevařila a měla vámi požadovanou konzistenci.

Praktické rady a tipy 🙂

  • Vejce před podáváním osolte. Já s oblibou používám solný květ od Natural Mallorca.
  • Starší vejce se loupou lépe než čerstvá.
  • Pokud byste s loupáním vajec bojovali, zkuste to pod tekoucí vodou nebo v hrnci s vodou.

KUCHAŘKA

VŠECHNY RECEPTY

LEKCE