🙀 KUCHAŘKA JAKO DÁREK při nákupu nad 1 000 Kč. NAKUPOVAT 🤍

 Vaječná omeleta

PŘÍPRAVA

5 minuty

VAŘENÍ / PEČENÍ

5 minut

NÁROČNOST

jednoduché

Suroviny

  • 2 - 4 vejce
  • Sůl, pepř
  • Tuk na přípravu (sádlo, ghí nebo kokosový olej)

Postup

  • 1
    Vejce vyklepneme do misky a důkladně rozšleháme vidličkou.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme lžíci tuku.
  • 3
    Na rozpálenou pánev vylejeme rozšlehaná vejce. Plotnu máme na středním plameni.
  • 4
    Ztvrdlé části (bubliny) protrháme vidličkou a pohybem pánve do nich vléváme vejce. Omeletu neotáčíme!
  • 5
    Těsně před dokončením, kdy není ještě úplně ztuhlá, ji naplníme náplní dle chuti. V tu chvíli omeletu zabalíme a přendáme na talíř.

Praktické rady a tipy 🙂

  • Omeletu si můžete naplnit čímkoliv, co máte rádi - šunka, tvrdé sýry, krémový sýr, pickles, avokádo, rajčatová passata, hořčice, rajčata, špenát, žampiony, bylinky...
  • Množství vajec na přípravu přizpůsobte svým potřebám.

KUCHAŘKA

VŠECHNY RECEPTY

LEKCE