Vaječná omeleta
PŘÍPRAVA
5 minuty
VAŘENÍ / PEČENÍ
5 minut
NÁROČNOST
jednoduché
Suroviny
- 2 - 4 vejce
- Sůl, pepř
- Tuk na přípravu (sádlo, ghí nebo kokosový olej)
Postup
- 1Vejce vyklepneme do misky a důkladně rozšleháme vidličkou.
- 2Na pánvi rozpálíme lžíci tuku.
- 3Na rozpálenou pánev vylejeme rozšlehaná vejce. Plotnu máme na středním plameni.
- 4Ztvrdlé části (bubliny) protrháme vidličkou a pohybem pánve do nich vléváme vejce. Omeletu neotáčíme!
- 5Těsně před dokončením, kdy není ještě úplně ztuhlá, ji naplníme náplní dle chuti. V tu chvíli omeletu zabalíme a přendáme na talíř.
Praktické rady a tipy 🙂
- Omeletu si můžete naplnit čímkoliv, co máte rádi - šunka, tvrdé sýry, krémový sýr, pickles, avokádo, rajčatová passata, hořčice, rajčata, špenát, žampiony, bylinky...
- Množství vajec na přípravu přizpůsobte svým potřebám.