Vaječná fritáta
PŘÍPRAVA
10 minut
VAŘENÍ / PEČENÍ
25 minut
NÁROČNOST
jednoduché
Suroviny
- 4 - 6 vajec
- 4 plátky šunky
- Velká hrst strouhaného sýru (eidam, parmezán, niva...)
- 2 žampiony
- 1 cibule
- 2 velká rajčata
- Hrst špenátu
- Sůl, pepř
- Oregáno, bazalka
- Ghí nebo sádlo
Postup
- 1Kulatou formu vytřeme tukem. Množství vajec přizpůsobíme velikosti formy. Vejce by měla rozhodně pokrýt celé dno.
- 2V misce rozšleháme vejce a vylejeme je do vymazané formy.
- 3Poklademe natrhanou šunkou, žampiony, cibulí a rajčaty nakrájenými na plátky, poklademe špenátem a posypeme strouhaným sýrem.
- 4Osolíme, opepříme, posypeme bazalkou a oregánem.
- 5Pečeme v troubě zhruba 25 minut na 180 stupňů.
Praktické rady a tipy 🙂
- Do fritáty můžete dát libovolnou zeleninu.
- Lze ji připravit ve verzi bez mléčných výrobků (vynechte sýr) i ve vegetariánské verzi (vynechte šunku).
- Můžete zakápnout pár kapkami olivového oleje.