🙀 KUCHAŘKA JAKO DÁREK při nákupu nad 1 000 Kč. NAKUPOVAT 🤍

 Vaječná fritáta

PŘÍPRAVA

10 minut

VAŘENÍ / PEČENÍ

25 minut

NÁROČNOST

jednoduché

Suroviny

  • 4 - 6 vajec
  • 4 plátky šunky
  • Velká hrst strouhaného sýru (eidam, parmezán, niva...)
  • 2 žampiony
  • 1 cibule
  • 2 velká rajčata
  • Hrst špenátu
  • Sůl, pepř
  • Oregáno, bazalka
  • Ghí nebo sádlo

Postup

  • 1
    Kulatou formu vytřeme tukem. Množství vajec přizpůsobíme velikosti formy. Vejce by měla rozhodně pokrýt celé dno.
  • 2
    V misce rozšleháme vejce a vylejeme je do vymazané formy.
  • 3
    Poklademe natrhanou šunkou, žampiony, cibulí a rajčaty nakrájenými na plátky, poklademe špenátem a posypeme strouhaným sýrem.
  • 4
    Osolíme, opepříme, posypeme bazalkou a oregánem.
  • 5
    Pečeme v troubě zhruba 25 minut na 180 stupňů.

Praktické rady a tipy 🙂

  • Do fritáty můžete dát libovolnou zeleninu.
  • Lze ji připravit ve verzi bez mléčných výrobků (vynechte sýr) i ve vegetariánské verzi (vynechte šunku).
  • Můžete zakápnout pár kapkami olivového oleje.

KUCHAŘKA

VŠECHNY RECEPTY

LEKCE