Teplý dýňový salát
PŘÍPRAVA
15 minut
VAŘENÍ / PEČENÍ
40 minut
NÁROČNOST
jednoduché
Suroviny
- 1 ks máslové dýně nebo dýně hokaido
- 100 g nivy
- Menší hrst piniových ořechů
- Olivový olej
- Balsamico
- Sůl, pepř, chilli a případně další bylinky dle chuti
Postup
- 1Dýni přepulte, vyjměte z ní vnitřek se semeny a nakrájejte na zhruba 1,5 cm kostky.
- 2Nakrájenou dýni dejte na pečící papír, důkladně přelijte olivovým olejem, osolte, opepřete a případně přidejte i další koření (chilli, koriandr...). Pečte 30 - 40 minut.
- 3Semínka můžete péct společně s dýní nebo je dejte stranou, orestujte na pánvi a přidejte je do hotového pokrmu nebo použijte třeba do zeleninového salátu.
- 4Po upečení na talíř naskládejte kousky dýně, pokapte balsamicem, posypte piniovými ořechy a přidejte kousky nivy. Dochutit můžete ještě čerstvými bylinkami.
Praktické rady a tipy 🙂
- Množství dýně na porci si určete dle vašich potřeb.
- Lze přidat i uzeninu (např. prosciutto).