🙀 KUCHAŘKA JAKO DÁREK při nákupu nad 1 000 Kč. NAKUPOVAT 🤍

Teplý dýňový salát

PŘÍPRAVA

15 minut

VAŘENÍ / PEČENÍ

40 minut

NÁROČNOST

jednoduché

Suroviny

  • 1 ks máslové dýně nebo dýně hokaido
  • 100 g nivy
  • Menší hrst piniových ořechů
  • Olivový olej
  • Balsamico
  • Sůl, pepř, chilli a případně další bylinky dle chuti

Postup

  • 1
    Dýni přepulte, vyjměte z ní vnitřek se semeny a nakrájejte na zhruba 1,5 cm kostky.
  • 2
    Nakrájenou dýni dejte na pečící papír, důkladně přelijte olivovým olejem, osolte, opepřete a případně přidejte i další koření (chilli, koriandr...). Pečte 30 - 40 minut.
  • 3
    Semínka můžete péct společně s dýní nebo je dejte stranou, orestujte na pánvi a přidejte je do hotového pokrmu nebo použijte třeba do zeleninového salátu.
  • 4
    Po upečení na talíř naskládejte kousky dýně, pokapte balsamicem, posypte piniovými ořechy a přidejte kousky nivy. Dochutit můžete ještě čerstvými bylinkami.

Praktické rady a tipy 🙂

  • Množství dýně na porci si určete dle vašich potřeb.
  • Lze přidat i uzeninu (např. prosciutto).

KUCHAŘKA

VŠECHNY RECEPTY

LEKCE