Salát z červené řepy
PŘÍPRAVA
5 minut
VAŘENÍ / PEČENÍ
60 - 90 minut
NÁROČNOST
jednoduché
Suroviny
- 2 střední červené řepy
- 200 g ovčího sýra
- Hrst vlašských ořechů
- 5 lžic olivového oleje
- 3 lžíce balsamica
- 1 lžička hořčice
- Pár lístků čerstvé bazalky nebo jiné bylinky
- Sůl, pepř
Postup
- 1Uvařenou řepu doměkka oloupeme a nakrájíme na 1 cm kostky.
- 2Připravíme si dresink z olivového oleje, balsamica, soli, pepře a lžičky hořčice. Dostatečně osolíme a opepříme.
- 3Na talíř vyskládáme řepu, přelijeme dresinkem, poklademe nakrájeným ovčím sýrem, posypeme nasekanými vlašskými ořechy a dozdobíme lístky čerstvé bazalky.
Praktické rady a tipy 🙂
- Místo ovčího sýra můžete použít i kozí sýr.
- Z uvedeného množství bude více porcí. Porci si přizpůsobte svým vlastním potřebám.