🙀 KUCHAŘKA JAKO DÁREK při nákupu nad 1 000 Kč. NAKUPOVAT 🤍

Salát z červené řepy

PŘÍPRAVA

5 minut

VAŘENÍ / PEČENÍ

60 - 90 minut

NÁROČNOST

jednoduché

Suroviny

  • 2 střední červené řepy
  • 200 g ovčího sýra
  • Hrst vlašských ořechů
  • 5 lžic olivového oleje
  • 3 lžíce balsamica
  • 1 lžička hořčice
  • Pár lístků čerstvé bazalky nebo jiné bylinky
  • Sůl, pepř

Postup

  • 1
    Uvařenou řepu doměkka oloupeme a nakrájíme na 1 cm kostky.
  • 2
    Připravíme si dresink z olivového oleje, balsamica, soli, pepře a lžičky hořčice. Dostatečně osolíme a opepříme.
  • 3
    Na talíř vyskládáme řepu, přelijeme dresinkem, poklademe nakrájeným ovčím sýrem, posypeme nasekanými vlašskými ořechy a dozdobíme lístky čerstvé bazalky.

Praktické rady a tipy 🙂

  • Místo ovčího sýra můžete použít i kozí sýr.
  • Z uvedeného množství bude více porcí. Porci si přizpůsobte svým vlastním potřebám.

KUCHAŘKA

VŠECHNY RECEPTY

LEKCE