🙀 KUCHAŘKA JAKO DÁREK při nákupu nad 1 000 Kč. NAKUPOVAT 🤍

 Pečené kuře

PŘÍPRAVA

10 minut

VAŘENÍ / PEČENÍ

75 až 90 minut

NÁROČNOST

jednoduché

Suroviny

  • Kuře v celku
  • Grilovací koření bez cukru a glutamanů
  • Sůl, pepř
  • Ghí nebo sádlo

Postup

  • 1
    Kuře omyjeme, očistíme a přendáme do pekáče.
  • 2
    Důkladně nasolíme a sůl vetřeme do kůže, aby po upečení křupala.
  • 3
    Lehce opepříme a posypeme ze všech stran grilovacím kořením, kterým nemusíme šetřit.
  • 4
    Do pekáče pod kuře dáme sádlo nebo ghí a podlijeme trochou vody.
  • 5
    Pečeme 75 - 90 minut na 180 stupňů v uzavřeném pekáči. Kuře hlídáme a v případě potřeby ho podlijeme ještě trochou vody. Na posledních 10 minut můžeme pekáč otevřít, aby se kůže zkřupla.

Praktické rady a tipy 🙂

  • Do kuřete můžete vložit snítky rozmarýnu nebo tymiánu.
  • Pod kuře můžete dát nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
  • Kuře můžete přelít dvakrát až třikrát výpekem před koncem pečení.
  • Kuře je hotové, jakmile můžete protočit stehenní kost bez vynaložení velké síly.

KUCHAŘKA

VŠECHNY RECEPTY

LEKCE