Karbanátky
PŘÍPRAVA
15 minut
VAŘENÍ / PEČENÍ
15 minut
NÁROČNOST
jednoduché
Suroviny
- 0,5 kg mletého masa (vepřové, hovězí nebo mix)
- 1 cibule
- 2 - 3 vejce
- Hrst strouhaného eidamu
- Sůl, pepř
- Majoránka
- Grilovací koření
- Sádlo nebo ghí
Postup
- 1V míse smícháme mleté maso, nadrobno nakrájenou cibuli, vejce, strouhaný eidam, sůl, pepř, majoránku a grilovací koření.
- 2Z masové směsi tvoříme karbanátky, které opečeme na pánvi s tukem z obou stran. Lze přiklopit i poklicí, pokud jsou karbanátky vyšší.
Praktické rady a tipy 🙂
- Karbanátky lze připravit bez vajec - volte tučnější maso, které bude díky vyššímu obsahu tuku lépe držet při sobě. Zároveň dejte o něco více strouhaného sýra najemno, který karbanátky spojí.
- Karbanátky lze připravit i bez sýru - volte opět tučnější maso a v případě potřeby dejte o jedno vejce navíc, aby karbanátky držely tvar.
- Karbanátky lze upéct i v troubě na pečícím papíru, jen to bude trvat delší dobu.