🙀 KUCHAŘKA JAKO DÁREK při nákupu nad 1 000 Kč. NAKUPOVAT 🤍

Karbanátky

PŘÍPRAVA

15 minut

VAŘENÍ / PEČENÍ

15 minut

NÁROČNOST

jednoduché

Suroviny

  • 0,5 kg mletého masa (vepřové, hovězí nebo mix)
  • 1 cibule
  • 2 - 3 vejce
  • Hrst strouhaného eidamu
  • Sůl, pepř
  • Majoránka
  • Grilovací koření
  • Sádlo nebo ghí

Postup

  • 1
    V míse smícháme mleté maso, nadrobno nakrájenou cibuli, vejce, strouhaný eidam, sůl, pepř, majoránku a grilovací koření.
  • 2
    Z masové směsi tvoříme karbanátky, které opečeme na pánvi s tukem z obou stran. Lze přiklopit i poklicí, pokud jsou karbanátky vyšší.

Praktické rady a tipy 🙂

  • Karbanátky lze připravit bez vajec - volte tučnější maso, které bude díky vyššímu obsahu tuku lépe držet při sobě. Zároveň dejte o něco více strouhaného sýra najemno, který karbanátky spojí.
  • Karbanátky lze připravit i bez sýru - volte opět tučnější maso a v případě potřeby dejte o jedno vejce navíc, aby karbanátky držely tvar.
  • Karbanátky lze upéct i v troubě na pečícím papíru, jen to bude trvat delší dobu.

KUCHAŘKA

VŠECHNY RECEPTY

LEKCE