🙀 KUCHAŘKA JAKO DÁREK při nákupu nad 1 000 Kč. NAKUPOVAT 🤍

Carpaccio z červené řepy

PŘÍPRAVA

15 minut

VAŘENÍ / PEČENÍ

90 minut

NÁROČNOST

jednoduché

Suroviny

  • 2 ks středně velké červené řepy
  • 100 g a více kozího sýru
  • 1 - 2 lžíce olivového oleje
  • 1 a půl lžíce balsamica
  • Pár kapek citronové šťávy
  • Pár lístků čerstvých bylinek dle chuti
  • Piniové ořechy
  • Sůl

Postup

  • 1
    Řepu uvaříme v osolené vodě do měkka. Po vychladnutí oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, které vyskládáme rovnoměrně na talíř.
  • 2
    Připravíme si zálivku z olivového oleje, balsamica, citronové šťávy a soli. Touto zálivkou pokapame plátky červené řepy.
  • 3
    Poklademe kousky kozího sýru a posypeme piniovými ořechy.
  • 4
    Dozdobíme čerstvými bylinkami.

Praktické rady a tipy 🙂

  • Množství zálivky si přizpůsobte svým potřebám.
  • Místo kozího sýru můžete použít i jiný sýr. Carpaccio bude chutnat skvěle i s krémovým sýrem.

KUCHAŘKA

VŠECHNY RECEPTY

LEKCE