Carpaccio z červené řepy
PŘÍPRAVA
15 minut
VAŘENÍ / PEČENÍ
90 minut
NÁROČNOST
jednoduché
Suroviny
- 2 ks středně velké červené řepy
- 100 g a více kozího sýru
- 1 - 2 lžíce olivového oleje
- 1 a půl lžíce balsamica
- Pár kapek citronové šťávy
- Pár lístků čerstvých bylinek dle chuti
- Piniové ořechy
- Sůl
Postup
- 1Řepu uvaříme v osolené vodě do měkka. Po vychladnutí oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, které vyskládáme rovnoměrně na talíř.
- 2Připravíme si zálivku z olivového oleje, balsamica, citronové šťávy a soli. Touto zálivkou pokapame plátky červené řepy.
- 3Poklademe kousky kozího sýru a posypeme piniovými ořechy.
- 4Dozdobíme čerstvými bylinkami.
Praktické rady a tipy 🙂
- Množství zálivky si přizpůsobte svým potřebám.
- Místo kozího sýru můžete použít i jiný sýr. Carpaccio bude chutnat skvěle i s krémovým sýrem.