Boloňská omáčka
PŘÍPRAVA
10 minut
VAŘENÍ / PEČENÍ
35 minut
NÁROČNOST
jednoduché
Suroviny
- 400 g mletého masa dle chuti
- 2 lžíce sádla nebo ghí
- 1 větší cibule
- 1 mrkev
- 200 g a více rajčatové passaty nebo loupaných rajčat ve vlastní šťávě
- Sůl, pepř a další bylinky dle chuti (bazalka, oregáno, tymián...)
- Stroužek česneku
Postup
- 1Cibuli a mrkev nakrájíme na drobné kousky.
- 2V hrnci rozpálíme tuk a cibuli s mrkví na něm orestujeme.
- 3Přidáme mleté maso. Restujeme na středním plameni.
- 4Po 5 minutách přidáme rajčatovou passatu nebo loupaná rajčata ve vlastní šťávě i s tekutou složkou.
- 5Osolíme, opepříme a přidáme další bylinky dle chuti.
- 6Na mírném plameni necháme pod pokličkou 25 minut povařit. Na posledních 5 minut přidáme rozmačkaný stroužek česneku.
Praktické rady a tipy 🙂
- Nejlepší je s cuketovými špagetami.
- Můžete podávat s nastrouhaným sýrem dle chuti.