🙀 KUCHAŘKA JAKO DÁREK při nákupu nad 1 000 Kč. NAKUPOVAT 🤍

Boloňská omáčka

PŘÍPRAVA

10 minut

VAŘENÍ / PEČENÍ

35 minut

NÁROČNOST

jednoduché

Suroviny

  • 400 g mletého masa dle chuti
  • 2 lžíce sádla nebo ghí
  • 1 větší cibule
  • 1 mrkev
  • 200 g a více rajčatové passaty nebo loupaných rajčat ve vlastní šťávě
  • Sůl, pepř a další bylinky dle chuti (bazalka, oregáno, tymián...)
  • Stroužek česneku

Postup

  • 1
    Cibuli a mrkev nakrájíme na drobné kousky.
  • 2
    V hrnci rozpálíme tuk a cibuli s mrkví na něm orestujeme.
  • 3
    Přidáme mleté maso. Restujeme na středním plameni.
  • 4
    Po 5 minutách přidáme rajčatovou passatu nebo loupaná rajčata ve vlastní šťávě i s tekutou složkou.
  • 5
    Osolíme, opepříme a přidáme další bylinky dle chuti.
  • 6
    Na mírném plameni necháme pod pokličkou 25 minut povařit. Na posledních 5 minut přidáme rozmačkaný stroužek česneku.

Praktické rady a tipy 🙂

  • Nejlepší je s cuketovými špagetami.
  • Můžete podávat s nastrouhaným sýrem dle chuti.

KUCHAŘKA

VŠECHNY RECEPTY

LEKCE