Avokádový dip
PŘÍPRAVA
3 minuty
VAŘENÍ / PEČENÍ
0 minut
NÁROČNOST
jednoduché
Suroviny
- 1 zralé avokádo
- Šťáva z limetky
- 1 stroužek česneku
- Sůl
Postup
- 1V misce rozmačkáme vidličkou avokádo se solí.
- 2Vmícháme rozmačkaný stroužek česneku.
- 3Dochutíme pár kapkami limetkové šťávy.
Praktické rady a tipy 🙂
- Pokud by vám avokádo nešlo vidličkou rozmačkat nebo chcete mít dip jemnější, můžete ho rozmixovat v mixéru.
- Vybírejte opravdu hodně zralé avokádo.
- Avokádový dip se skvěle hodí ke steakům.
- Jak koupit avokádo, které hned nepoletí do koše? Na stisk by mělo být mírně promáčknutelné, nemělo by být extrémně tvrdé ani moc měkké. Stopka a okolí stopky nesmí být plesnivé, jinak bude avokádo už částečně uvnitř nahnilé nebo brzy začne hnít.
- Můžete koupit i tvrdá avokáda a nechat je doma při pokojové teplotě dozrát, ale pozor, aby nezačalo zevnitř hnít. Denně ho kontrolujte.