⚡️ PRÁVĚ JSME VYPSALI TERMÍNY LEDNOVÝCH KURZŮ! ⚡NOVÉ FORMÁTY A JEŠTĚ VÍCE INFORMACÍ - více o kurzech

Dýňové brownies

K podzimu patří dýně, a proto jsem připravil tohle jednoduché dýňové brownies s vysokoprocentní čokoládou. Nejpracnější na něm je příprava pyré, ale doporučuji se přemoci a brownies upéct, protože je opravdu vynikající a trošku voní Vánocemi – díky perníkovému koření.

Pyré je jednoduché – dýni Hokkaido rozkrojte, vyjměte lžící semínka, nakrájejte na kostky a povařte ve vodě do měkka, pak vodu slijte a dýni rozmixujte tyčovým mixérem. Než budete pyré dávat do těsta, nechte jej vychladnout.

Dýňové brownies

Označené suroviny kupuji na www.brainmarket.cz a s kódem jsemlowcarb8 dostanete 8% slevu na celý nákup při zadání v nákupním košíku.

Ingredience:

130 gramů mandlové mouky

90 gramů erythritolu

2 rovné lžičky kypřícího prášku do pečiva

1 rovná lžička perníkového koření

špetka soli

60 gramů Lučiny nebo Paloučku (ten mají v Lidlu) nebo jiného krémového sýru

60 ml kokosového oleje

2 šťastná vajíčka

200 gramů dýňového pyré

špetka vanilky

vysokoprocentní čokoláda s minimálně 85% kakaa

Postup:

Troubu zapneme na 170 stupňů. Připravíme si dvě mísy. Suché suroviny smícháme v jedné míse – tzn. mandlovou mouku, erythritol, kypřící prášek, perníkové koření a špetku soli. Kokosový olej si rozpustíme v mikrovlnce a smícháme v druhé míse s Lučinou do kompaktního krému. Poté k tomuto krému přidáme 2 vejce, dýňové pyré a špetku vanilky. Umixujeme a do tohoto tekutého dýňového těsta nasypeme připravené smíchané suché ingredience. Opět společně promixujeme a dáme do pekáčku vyloženého pečícím papírem. Já pekl ve velikosti 15 x 25 cm. Pečeme na 170 stupňů cca 35 minut.

Brownies necháme chvíli zchladnout a poté pocákáme rozpuštěnou vysokoprocentní čokoládou. Brownies je hodně vláčné, proto ho před tím, než ho budete krájet, nechte úplně vychladnout a podávejte na talířku společně se lžičkou.

Ať chutná! A když budete brownies péct, nezapomeňte mě označit – na Instagramu i Facebooku mě najdete jako @jsemlowcarb.cz!

ON-LINE LOW CARB PROGRAM

Přidej se k nám a získej přístup k 31 dnům plných informací, videím, jídelníčkům, nákupním seznamům a dalším PDF materiálům. Navíc se nás můžeš na cokoliv zeptat a získáš naši online podporu!

Komentáře
  1. Jitka napsal:

    Poprvé jsem zkusila dýni na sladko a chválím, chutnalo všem! Díky za recept 🙂👍 Do těsta jsem přidala nasekané vlašáky, pro zmatení neloukarbáků 😀 a vyšlo to!

  2. Jana napsal:

    Můžu poprosit kolik kcal je na porci nebo na 100g?:-)

    • Michal Král napsal:

      To bohužel netuším, nejsem zastáncem počítání kcal a vážení jídla, proto tyto údaje u receptů neuvádím. 🙂

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Ochrana soukromí