K podzimu patří dýně, a proto jsem připravil tohle jednoduché dýňové brownies s vysokoprocentní čokoládou. Nejpracnější na něm je příprava pyré, ale doporučuji se přemoci a brownies upéct, protože je opravdu vynikající a trošku voní Vánocemi – díky perníkovému koření.
Pyré je jednoduché – dýni Hokkaido rozkrojte, vyjměte lžící semínka, nakrájejte na kostky a povařte ve vodě do měkka, pak vodu slijte a dýni rozmixujte tyčovým mixérem. Než budete pyré dávat do těsta, nechte jej vychladnout.
Označené suroviny kupuji na www.brainmarket.cz a s kódem jsemlowcarb8 dostanete 8% slevu na celý nákup při zadání v nákupním košíku.
130 gramů mandlové mouky
90 gramů erythritolu
2 rovné lžičky kypřícího prášku do pečiva
1 rovná lžička perníkového koření
špetka soli
60 gramů Lučiny nebo Paloučku (ten mají v Lidlu) nebo jiného krémového sýru
60 ml kokosového oleje
2 šťastná vajíčka
200 gramů dýňového pyré
špetka vanilky
vysokoprocentní čokoláda s minimálně 85% kakaa
Troubu zapneme na 170 stupňů. Připravíme si dvě mísy. Suché suroviny smícháme v jedné míse – tzn. mandlovou mouku, erythritol, kypřící prášek, perníkové koření a špetku soli. Kokosový olej si rozpustíme v mikrovlnce a smícháme v druhé míse s Lučinou do kompaktního krému. Poté k tomuto krému přidáme 2 vejce, dýňové pyré a špetku vanilky. Umixujeme a do tohoto tekutého dýňového těsta nasypeme připravené smíchané suché ingredience. Opět společně promixujeme a dáme do pekáčku vyloženého pečícím papírem. Já pekl ve velikosti 15 x 25 cm. Pečeme na 170 stupňů cca 35 minut.
Brownies necháme chvíli zchladnout a poté pocákáme rozpuštěnou vysokoprocentní čokoládou. Brownies je hodně vláčné, proto ho před tím, než ho budete krájet, nechte úplně vychladnout a podávejte na talířku společně se lžičkou.
Ať chutná! A když budete brownies péct, nezapomeňte mě označit – na Instagramu i Facebooku mě najdete jako @jsemlowcarb!
KOMPLEXNÍ PROGRAMY SPUŠTĚNY ✨
Uzdravte své tělo a mysl. Teď a tady. Jednou provždy.
Pekla jsem už několikrát.. neskutecná dobrota.. mohu se zeptat, jak velkou formu při tomto množství používáte a jak vysoké asi brownies mate? Děkuji
Hezký den, mám radost, že brownies chutná ❤️ Já peču ve formě cca 24 x 15 cm a výška 2,5 až 3 cm.
Je to dobrý koláček, už jsem jej pekla několikrát a určitě ještě budu, přidávám do těsta 1/2 lžičky guargumy, takže lépe drží, a nasekané vlašáky, ty sypu je i na polevu s troškou rumíku. Krásně dlouho vydrží v lednici v uzavřené nádobě. Ještě jsem nepoděkovala za recept, takže tímto DĚKUJI! ?
Tak teď jste mně udělala ohromnou radost! Já děkuji 🙂 A určitě vyzkouším s vašim vylepšovákem.
Věřím že je to dobré a určitě vyzkouším, ale brownies to není určitě když je to oranžové a v těstě není ani kakao ani čokoláda … 😉
Setkal jsem se s nespočtem variant brownies, ale máte pravdu, že pravé brownies to není. Je to jen jedna z variant. ☺️
Poprvé jsem zkusila dýni na sladko a chválím, chutnalo všem! Díky za recept ?? Do těsta jsem přidala nasekané vlašáky, pro zmatení neloukarbáků ? a vyšlo to!
Olalaaa! Tak to mám dvojnásobnou radost 🙂
Můžu poprosit kolik kcal je na porci nebo na 100g?:-)
To bohužel netuším, nejsem zastáncem počítání kcal a vážení jídla, proto tyto údaje u receptů neuvádím. 🙂