🙀 KUCHAŘKA JAKO DÁREK při nákupu nad 1 000 Kč. NAKUPOVAT 🤍

Dýňové brownies

K podzimu patří dýně, a proto jsem připravil tohle jednoduché dýňové brownies s vysokoprocentní čokoládou. Nejpracnější na něm je příprava pyré, ale doporučuji se přemoci a brownies upéct, protože je opravdu vynikající a trošku voní Vánocemi – díky perníkovému koření.

Pyré je jednoduché – dýni Hokkaido rozkrojte, vyjměte lžící semínka, nakrájejte na kostky a povařte ve vodě do měkka, pak vodu slijte a dýni rozmixujte tyčovým mixérem. Než budete pyré dávat do těsta, nechte jej vychladnout.

Dýňové brownies

Označené suroviny kupuji na www.brainmarket.cz a s kódem jsemlowcarb8 dostanete 8% slevu na celý nákup při zadání v nákupním košíku.

Ingredience:

130 gramů mandlové mouky

90 gramů erythritolu

2 rovné lžičky kypřícího prášku do pečiva

1 rovná lžička perníkového koření

špetka soli

60 gramů Lučiny nebo Paloučku (ten mají v Lidlu) nebo jiného krémového sýru

60 ml kokosového oleje

2 šťastná vajíčka

200 gramů dýňového pyré

špetka vanilky

vysokoprocentní čokoláda s minimálně 85% kakaa

Postup:

Troubu zapneme na 170 stupňů. Připravíme si dvě mísy. Suché suroviny smícháme v jedné míse – tzn. mandlovou mouku, erythritol, kypřící prášek, perníkové koření a špetku soli. Kokosový olej si rozpustíme v mikrovlnce a smícháme v druhé míse s Lučinou do kompaktního krému. Poté k tomuto krému přidáme 2 vejce, dýňové pyré a špetku vanilky. Umixujeme a do tohoto tekutého dýňového těsta nasypeme připravené smíchané suché ingredience. Opět společně promixujeme a dáme do pekáčku vyloženého pečícím papírem. Já pekl ve velikosti 15 x 25 cm. Pečeme na 170 stupňů cca 35 minut.

Brownies necháme chvíli zchladnout a poté pocákáme rozpuštěnou vysokoprocentní čokoládou. Brownies je hodně vláčné, proto ho před tím, než ho budete krájet, nechte úplně vychladnout a podávejte na talířku společně se lžičkou.

Ať chutná! A když budete brownies péct, nezapomeňte mě označit – na Instagramu i Facebooku mě najdete jako @jsemlowcarb!

KOMPLEXNÍ PROGRAMY SPUŠTĚNY ✨

Uzdravte své tělo a mysl. Teď a tady. Jednou provždy.

Komentáře
  1. Vlaďka napsal:

    Pekla jsem už několikrát.. neskutecná dobrota.. mohu se zeptat, jak velkou formu při tomto množství používáte a jak vysoké asi brownies mate? Děkuji

  2. Jitka napsal:

    Je to dobrý koláček, už jsem jej pekla několikrát a určitě ještě budu, přidávám do těsta 1/2 lžičky guargumy, takže lépe drží, a nasekané vlašáky, ty sypu je i na polevu s troškou rumíku. Krásně dlouho vydrží v lednici v uzavřené nádobě. Ještě jsem nepoděkovala za recept, takže tímto DĚKUJI! ?

    • Michal Král napsal:

      Tak teď jste mně udělala ohromnou radost! Já děkuji 🙂 A určitě vyzkouším s vašim vylepšovákem.

  3. Anna napsal:

    Věřím že je to dobré a určitě vyzkouším, ale brownies to není určitě když je to oranžové a v těstě není ani kakao ani čokoláda … 😉

    • Michal Král napsal:

      Setkal jsem se s nespočtem variant brownies, ale máte pravdu, že pravé brownies to není. Je to jen jedna z variant. ☺️

  4. Jitka napsal:

    Poprvé jsem zkusila dýni na sladko a chválím, chutnalo všem! Díky za recept ?? Do těsta jsem přidala nasekané vlašáky, pro zmatení neloukarbáků ? a vyšlo to!

  5. Jana napsal:

    Můžu poprosit kolik kcal je na porci nebo na 100g?:-)

    • Michal Král napsal:

      To bohužel netuším, nejsem zastáncem počítání kcal a vážení jídla, proto tyto údaje u receptů neuvádím. 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Ochrana soukromí