Dortíky mini Pavlova

Když se řekne Pavlova, většina si představí komplikovaný recept. Vůbec to tak ale není. V zásadě potřebujete jen pár ingrediencí a volné 2 hodiny v sobotu odpoledne. Největším postrachem jsou korpusy, jelikož se připravují ze šlehaných bílků a konzistence tedy hraje prim. Pokud budete postupovat přesně podle receptu, určitě se vám povedou. A nelekejte se finální barvy korpusů. Pokud jsou po vytažení z trouby mírně dohněda, vůbec to nevadí a chutnají úplně stejně jako ty sněhově bílé. Musím říct, že chuť mě velice mile překvapila – kontrast mezi „sladkým“ korpusem a přírodním krémem je boží. Tak hurá do toho! 😊

Mini Pavlova

Ingredience na 8 kusů:
Korpus:

155 gramů bílků (cca 6 šťastných vajec)

50 gramů erythritolu

špetka soli

10 gramů kokosové mouky (1 polévková lžíce)

1 polévková lžíce citronové šťávy

Krém:

200 gramů mascarpone

200 gramů 40% smetany ke šlehání

ovoce na ozdobu (jahody, borůvky nebo jiné)

Postup:

Připravíme si mísu, kterou vytřeme rozkrojeným citronem. Do mísy přidáme bílky se špetkou soli a šleháme 2 minuty na střední stupeň. Poté šleháme další 3 minuty a každou minutu přidáme třetinu erythritolu. Po zašlehání sladidla šleháme dalších 5 minut, než nám vznikne pevná pěna (na metličce vznikne pevná špička). Do ztuhlé pěny přidáme mouku a citronovou šťávu a jemnými pohyby zamícháme. Všechno míchání i šlehání provádíme v jednom směru.

Vzniklou směs dáme do cukrářského sáčku s větší špičkou (případně bude stačit igelitový pytlík s ustřihnutou špičkou).

Z těsta tvoříme vyšší kulaté korpusy na plech, který je potřený light olivovým olejem (nemá tak výrazné aroma) a na něm je přitisklý pečící papír. Plech s korpusy vložíme do předehřáté trouby na 150 stupňů (horní a dolní ohřev), ihned po vložení stáhneme teplotu na 80 stupňů a pečeme 70 minut (přes sklo sledujte korpusy, každá trouba peče jinak).

Troubu v průběhu ani po dopečení neotevíráme, pouze ji vypneme a necháme v ní korpusy 15 minut zchladnout. Po 15 minutách vyndáme z trouby a necháme úplně vychladnout. Vychladlé korpusy dozdobíme vyšlehanou smetanou s mascarpone (krém doporučuji připravit hodinu předem a nechat ho ztuhnout v lednici). Následně ozdobíme ovocem.

Ať chutná! A pokud budete low carb dortíky mini Pavlova zkoušet, nezapomeňte mě označit – na Instagramu i Facebooku mě najdete jako @jsemlowcarb.

SESTAVÍM PRO VÁS JÍDELNÍČEK NA MÍRU!

Sestavím pro vás low carb jídelníček na míru dle vašich potřeb. Navíc získáte obsáhlé povídání o low carb a dalších aspektech zdravého životního stylu. Součástí je také 30denní e-mailová podpora, díky které se mnou budete v kontaktu.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Ochrana soukromí

  • JÍDELNÍČEK NA MÍRU

    Sestavím pro vás low carb jídelníček na míru dle vašich potřeb. Navíc získáte obsáhlé povídání o low carb a dalších aspektech zdravého životního stylu.

    LOW CARB KURZY

    Přijďte na jeden z našich kurzů, kde vás naučíme, jak správně jíst low carb, ale podíváme se i na další témata.