Toto je prosím moje nejoblíbenější cukroví z dětství. O to větší radost jsem měl, když se náramně povedlo i v low carb variantě. Navíc máte hotovo za pár minut.
Označené suroviny kupuji na www.brainmarket.cz a s kódem jsemlowcarb8 dostanete 8% slevu na celý nákup při zadání v nákupním košíku.
150 gramů strouhaného BIO kokosu
120 gramů vysokoprocentní čokolády s minimálně 85% kakaa
80 gramů másla
špetka vanilky
60 gramů erythritolu
1 lžíce mandlové mouky
1 lžíce plnotučného mléka či smetany
kokos či raw kakao na obalování
Máslo vyndáme z lednice a necháme změknout. Čokoládu nastrouháme či rozmixujeme v robotu. Erythritol použijte moučkový, pokud nemáte, pomelte krystalky v mixéru na jemno. Do mísy si dáme všechny suroviny a vypracujeme z nich rukama stejnorodou hmotu. Dáme na 1 hodinu do lednice zatuhnout. Poté z hmoty tvarujeme kuličky a obalujeme je ve strouhaném kokosu či raw kakau. Hotové kuličky uchováváme v lednici v uzavíratelné nádobě.
TIP: Do těsta můžete místo mléka přidat lžíci kvalitního bílého rumu.
Ať chutná! A pokud budete kuličky zkoušet, nezapomeňte mě označit – na Instagramu i Facebooku mě najdete jako @jsemlowcarb.
KOMPLEXNÍ PROGRAMY SPUŠTĚNY ✨
Uzdravte své tělo a mysl. Teď a tady. Jednou provždy.
Právě jsme vytvořili obě varianty. Kuličky jsou výborné.
To mám velkou radost, že chutnají! 🙂