🙀 KUCHAŘKA JAKO DÁREK při nákupu nad 1 000 Kč. NAKUPOVAT 🤍

Čokoládové mini cheesecaky

Nepečený valentýnský dezert, který je rychlý a opravdu vynikající. Kdo má rád čokoládu, tak si tyhle mini cheesecaky zamiluje. Já jsem nepoužil ani žádné sladidlo, to ale nechám na vás a na vaší chuti. Samozřejmě, pokud je připravujete pro někoho, kdo není na low carb dezerty zvyklý, lze použít erythritol nebo jiné vhodné low carb sladidlo.

Čokoládové mini cheesecaky

Ingredience na 5 menších skleniček:
Krusta:

100 gramů pekanů

30 gramů másla

Krém:

250 gramů tučného tvarohu ve vaničce

250 gramů mascarpone

100 ml smetany ke šlehání 33 % tuku

70 gramů hořké čokolády s minimálně 85 % kakaa

Poleva:

75 ml smetany ke šlehání 33 % tuku

40 gramů hořké čokolády s minimálně 85 % kakaa

Postup:

Jako první si ve vodní lázni rozpustíme 70 gramů hořké čokolády. Jakmile je čokoláda tekutá, necháme v pokojové teplotě zchladnout.

Poté si rozmixujeme pekany na menší kousky, ale ne úplně najemno. Máslo rozpustíme a smícháme s pekany. Zamícháme a tuto směs dáme na dno skleniček, upěchujeme a vložíme do lednice na 20 minut.

Mezitím si vyšleháme 100 ml smetany do šlehačky. Do mísy si dáme tvaroh, mascarpone, společně vyšleháme a přidáme šlehačku. Opět mixérem prošleháme a přilejeme zchladlou čokoládu. Společně vymixujeme do hladkého krému. Tímto krémem naplníme skleničky, kde na dně máme pekanovou krustu, a dáme do lednice na hodinu.

V kastrůlku přivedeme 75 ml smetany k varu, ihned z plotny stáhneme a přidáme 40 gramů hořké čokolády. Metličkou vymícháme v kompaktní polevu. Tou zalejeme ztuhlé mini cheesecaky, ozdobíme dle fantazie – já použil lyofilizované ostružiny a jahody. Dáme přes noc do lednice.

Ať chutná! A pokud budete mini cheesecaky zkoušet, nezapomeňte mě označit – na Instagramu i Facebooku mě najdete jako @jsemlowcarb!

TIP: Množství si upravte podle skleniček, které chcete použít. Já použil 5 skleniček o objemu 180 ml.

KOMPLEXNÍ PROGRAMY SPUŠTĚNY ✨

Uzdravte své tělo a mysl. Teď a tady. Jednou provždy.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Ochrana soukromí