Já nevím jak vy, ale já léto prostě miluju. I když občas ta vedra dávají zabrat, co si budeme. Proto pro vás mám na dnešek připravený recept na skvělou chlazenou jahodovou low carb buchtu. Pokud jste navíc milovníci takových těch vlhkých těžkých buchet, tak slibuju, že tuhle budete milovat! 😀 Chutnala dokonce i #nejsemlowcarb lidem, protože mrkev a jablka (lze vynechat) ji příjemně osladí.
Označené suroviny kupuji na www.brainmarket.cz a s kódem jsemlowcarb8 dostanete 8% slevu na celý nákup při zadání v nákupním košíku.
600 g mrkve
2 jablka (ano, vím, že do low carb oficiálně nepatří, ale přijde mi škoda je sem tam do jídelníčku v sezóně nezařadit; lze případně nahradit dvěma mrkvemi navíc)
4 šťastná vajíčka
170 g mandlí
120 g kokosové mouky
4 vrchovaté lžíce kokosového oleje
1 lžíce kakaa
1 lžička kypřícího prášku bez lepku a fosfátů
3 lžíce ceylonské skořice
2 tučné tvarohy ve vaničce
1 vysokoprocentní smetana
3 lžíce řeckého jogurtu
čerstvé jahody
Syrovou mrkev nastrouháme na struhadle najemno, stejně tak jablka. Kokosový olej si rozehřejeme a přidáme ho do mísy. Mandle si v mixéru rozmixujeme na mandlovou mouku a přidáme do mísy společně se všemi ostatními ingrediencemi. Těsto pořádně promícháme. Následně dáme na plech vyložený pečícím papírem a uhladíme. Pečeme na 180 stupňů okolo 20 – 25 minut. Po upečení necháme zchladnout.
Smetanu vyšleháme dotuha. Přimícháme dva tvarohy a řecký jogurt. Tímto potřeme korpus.
Navrch naskládáme čerstvé jahody nakrájené na plátky a zasypeme kešu ořechy rozmixovanými najemno.
Následně dáme do lednice a necháme zatuhnout. Buchta chutná nejlépe až druhý den, kdy pěkně navlhne. Uchováváme v lednici.
Ať chutná! ? A pokud budete zkoušet, nezapomeňte mě označit – na Instagramu i Facebooku mě najdete jako @jsemlowcarb.
KOMPLEXNÍ PROGRAMY SPUŠTĚNY ✨
Uzdravte své tělo a mysl. Teď a tady. Jednou provždy.