🙀 KUCHAŘKA JAKO DÁREK při nákupu nad 1 000 Kč. NAKUPOVAT 🤍

Chlazená jahodová buchta

Já nevím jak vy, ale já léto prostě miluju. I když občas ta vedra dávají zabrat, co si budeme. Proto pro vás mám na dnešek připravený recept na skvělou chlazenou jahodovou low carb buchtu. Pokud jste navíc milovníci takových těch vlhkých těžkých buchet, tak slibuju, že tuhle budete milovat! 😀 Chutnala dokonce i #nejsemlowcarb lidem, protože mrkev a jablka (lze vynechat) ji příjemně osladí.

Chlazená jahodová buchta

Označené suroviny kupuji na www.brainmarket.cz a s kódem jsemlowcarb8 dostanete 8% slevu na celý nákup při zadání v nákupním košíku.

Korpus na 1 plech:

600 g mrkve

2 jablka (ano, vím, že do low carb oficiálně nepatří, ale přijde mi škoda je sem tam do jídelníčku v sezóně nezařadit; lze případně nahradit dvěma mrkvemi navíc)

4 šťastná vajíčka

170 g mandlí

120 g kokosové mouky

4 vrchovaté lžíce kokosového oleje

1 lžíce kakaa

1 lžička kypřícího prášku bez lepku a fosfátů

3 lžíce ceylonské skořice

Krém:

2 tučné tvarohy ve vaničce

1 vysokoprocentní smetana

3 lžíce řeckého jogurtu

Navrch:

čerstvé jahody

kešu ořechy

Postup:

Syrovou mrkev nastrouháme na struhadle najemno, stejně tak jablka. Kokosový olej si rozehřejeme a přidáme ho do mísy. Mandle si v mixéru rozmixujeme na mandlovou mouku a přidáme do mísy společně se všemi ostatními ingrediencemi. Těsto pořádně promícháme. Následně dáme na plech vyložený pečícím papírem a uhladíme. Pečeme na 180 stupňů okolo 20 – 25 minut. Po upečení necháme zchladnout.

Smetanu vyšleháme dotuha. Přimícháme dva tvarohy a řecký jogurt. Tímto potřeme korpus.

Navrch naskládáme čerstvé jahody nakrájené na plátky a zasypeme kešu ořechy rozmixovanými najemno.

Následně dáme do lednice a necháme zatuhnout. Buchta chutná nejlépe až druhý den, kdy pěkně navlhne. Uchováváme v lednici.

Ať chutná! ? A pokud budete zkoušet, nezapomeňte mě označit – na Instagramu i Facebooku mě najdete jako @jsemlowcarb.

KOMPLEXNÍ PROGRAMY SPUŠTĚNY ✨

Uzdravte své tělo a mysl. Teď a tady. Jednou provždy.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Ochrana soukromí